Boyabat Büyükkaraağaç Köyü

Boyabat Büyükkaraağaç Köyü

Büyükkaraağaç köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyükkaraağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Büyükkaraağaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Boyabat Büyükkaraağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükkaraağaç köyü son dakika gelişmeleri, Büyükkaraağaç köyüne özgü yemekler, Boyabat Büyükkaraağaç köyünün tarihi, Büyükkaraağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükkaraağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükkaraağaç, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adı olan Büyükkaraağaç adı, köy kurulmadan önce köyün bulunduğu alanda yoğun olarak "karaağaç" kaplı olduğundan, bu ağaç cinsinden adını almıştır. Köyün hemen yakınında Düzkaraağaç bulunduğundan, iki köyün ayırt edilmesi için nüfusu daha fazla olduğundan Büyükaraağaç adını almıştır. Köyün civarında çok sayıda tarihi eser vardır.

Köyün çeşitli kültür ögeleri mevcuttur. Davul ve zurnası meşhurdur.

Coğrafi Konumu: Batı Karadeniz bölgesinde, sahilden yaklaşık 100 Km içerilerinde bulunan Büyükkaraağaç Köyü, Sinop ilinin güney batı ucunda yer almaktadır. Köy Sinop il sınırlarının Kastamonu ve Çorum il sınırları ile kesiştiği noktaya yakın bir bölgede bulunmaktadır. Köyün bulunduğu alanın deniz seviyesinden yüksekliği (rakımı) 1.250 metre civarlarındadır.

Ulaşım: Köyün Boyabat'a uzaklığı 33 km., Sinop'a uzaklığı 125 km.'dir. Köye diğer ulaşım yolları üzerinde bulunan Taşköprüye uzaklığı 45 km., Kargı'ya olan uzaklığı ise 42 km. düzeyindedir. Köyün İstanbul'a olan uzaklığı yaklaşık 650 km., Ankara'ya olan uzaklığı ise 320 km. civarındadır.

Altyapı Durumu: Köyde su şebekesi, Türkiye'de elektrik dağıtımı elektrik ve telefon hakkı bulunmaktadır. Kanalizasyon şebekesi henüz kurulmamıştır. Köyün hemen hemen bütün alanlarında cep telefonu bağlantısı kurulabilmektedir. Cumhuriyet döneminin ilk okullarından biri olan köy okulu 1928 yılında eğitime başlamış ve 1994 yılında öğrenci yokluğu nedeni ile kapanmıştır. Civarın en eski ve en büyük camilerinden olan köy camisi de 1932 yılında inşa edilmiş olup hâlen hizmet vermektedir.

Büyükkaraağaç, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükkaraağaç Köyü Resimleri ve Büyükkaraağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Boyabat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Boyabat Sinop Arası Kaç Km? Boyabat Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Boyabat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Boyabat Büyükkaraağaç Köyünde doğan biri var mı? Boyabat Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.