Boyabat Ilıcaköy Köyü

Boyabat Ilıcaköy Köyü

Ilıcaköy köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ilıcaköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Ilıcaköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Boyabat Ilıcaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ilıcaköy köyü son dakika gelişmeleri, Ilıcaköy köyüne özgü yemekler, Boyabat Ilıcaköy köyünün tarihi, Ilıcaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ilıcaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ilıcaköy, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür.

Gelenekleri, yaşam tarzı ve ev mimarisi, yerleşim tarzıyla tipik bir Türk köyüdür. Adını, batısındaki (öyük) Höyük Tepesi'nin altından çıkan, yazları ve kışları aynı sıcaklıkta kalan sudan alır. Su kışın havanın soğuk olmasından dolayı sıcakmış gibi, Yazında havanın sıcak olmasından suyun serinmiş gibi hissini vermektedir. Halk arasında yazları serin kışları sıcak olduğu bilgisi yanlıştır. Su sıcaklığı yaz kış ( 24 CantigradDerece dir.) Halk arasında Türk dilinin geleneğine uygun olarak İlice (Ilıca) olarak geçer.

Köye ilk Kastamonu ili Devrekani ilçesinden gelenler yerleşmiştir. Bu köyde kapıcı, taşcı, aşçı ve kayıkçı lâkapları vardır. Bu lâkapların, Abdülhamit zamanında, sarayda görev yapmış kişlerce kullanıldığı bilinmektedir. Mesela 1865 yılı Osmanlı arşivlerinde yer alan "temmettü defterleri"nde İlice köyü sayılırken Çuhadaroğlu" ile ilgili olarak "dersaadette çuhadar olduğundan hanesinde bulunamamıştır" gibi bir not da vardır. İhtilal döneminde geldikleri sanılmaktadır. Bursa'da akrabaları olanlar vardır. Hâlen bu soy 2-3 sülale halinde devam etmektedir. Kapıcı olarak bilinen hüseyin hüsnü yörük osmanlı saraylarında on başı rütbesi ile görev yapmış Osmanlının devrilmesi ile köyüne dönmüştür.Yörük olan soyadı küçükyörük olmuştur.

Bu köyde Yavaşoğulları Osmanlı hanedanından gelmiş olup bu köyün güney batı tarafındaki eski türklere ait daha sonra Osmanlıya katılan Saray-salır-salur (SALAR) köyüne yerleşmiştir.Daha sonra İlice köyüne yerleşen soy ağaçlarıda bulunmaktadır. Yavaşoğulları Osman isimlerini hâlen taşımaktadırlar. Yavaşoğulları şu anki durumu ile Yavaş soyismini almışlardır.

Sinop merkeze 100, Boyabat'a 10 km. uzaklıktadır.

Son 30 yılda büyükşehirlere akan göçten dolayı köydeki genç nüfus azalmış; artık köy, emekliler diyarı haline gelmeye başlamıştır. atiyenin arifin ercep tekrar çifçiliğe başlamıştır

Ilıcaköy, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ilıcaköy Köyü Resimleri ve Ilıcaköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Boyabat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Boyabat Sinop Arası Kaç Km? Boyabat Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Boyabat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Boyabat Ilıcaköy Köyünde doğan biri var mı? Boyabat Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.