Boyabat Uzunçay Köyü

Boyabat Uzunçay Köyü

Uzunçay köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Uzunçay köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Uzunçay köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Boyabat Uzunçay köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uzunçay köyü son dakika gelişmeleri, Uzunçay köyüne özgü yemekler, Boyabat Uzunçay köyünün tarihi, Uzunçay köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uzunçay köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uzunçay, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür.

Tahmini olarak uzunçay köyü 1100 yıllarında kurulmuş olduğu sanılmaktadır. Uzunçay'da yerleşim ilk olarak Aşağıdere mahallesinde başlamıştır daha sonra diğer mahalleler kurulmuştur. Köyün adı yerleşik olduğu coğrafyadan kaynaklanmaktadır. Köy beş mahalleden olşmaktadır. Bunlar; Aşağıdere, Elifderesi, Düzen, Karaçalı ve Bozyazı Mahalleleri. Bu mahallelerden üç tanesi iki ayrı dere üzerinde kurulmuştur. Aşağıdere ve Elifderesi Karaçalı Mahallesinde birleşerek uzunca bir çay oluşturmaktadır. Kış mevsiminde coşan, yazları kuruyan bu dere Gökçeağaç Sakızı'nda Gök ırmak'la birleşmektedir. Köy halkı son yıllara kadar göçebe bir hayat tarzına sahipti. Yazları Kabakçayırı ve Kayadibi yaylalarına göç eden köy halkının yaşayış tarzlarından, kılık kıyafetlerinden selçuklu ve yörük oldukları anlaşılmaktadır ayrıca gelenek görenek olarak tam bir Osmanlı köyü gibidir. Değişen hayat tartzları göçebe hayat tarzını ve hayvancılığı bitirmiştir. Köy halkının büyük kısmı İstanbul'a göç etmiş olup, bugün köye ait mahallelerde sürekli azalarak yaşlı bir nüfus hayatı idame ettirmektedir.

Sinop merkeze 124 km , Boyabat'a ise 31 km. uzaklıktadır.

Köyde ilköğretim okulu var fakat öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılmıştır.İlçe okullarında yatılı olarak okumaktadırlar. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur.

Uzunçay, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uzunçay Köyü Resimleri ve Uzunçay köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Boyabat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Boyabat Sinop Arası Kaç Km? Boyabat Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Boyabat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Boyabat Uzunçay Köyünde doğan biri var mı? Boyabat Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.