Bozkır Bayboğan Köyü

Bozkır Bayboğan Köyü

Bayboğan köyü haberleri, Bozkır Bayboğan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bayboğan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Bayboğan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozkır Bayboğan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bayboğan köyü son dakika gelişmeleri, Bayboğan köyüne özgü yemekler, Bozkır Bayboğan köyünün tarihi, Bayboğan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bayboğan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bayboğan, Konya ilinin Bozkır ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bayboğan Köyü Resimleri ve Bayboğan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozkır Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozkır Konya Arası Kaç Km? Bozkır Hava Durumu? Konya Köyleri ve Bozkır Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Bozkır Bayboğan Köyünde doğan biri var mı? Bozkır Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bayboğan, Konya ili Bozkır ilçesine bağlı bir köydür.Bayboğan (sık kullanılan ve bilinen haliyle Baybağan) Türkiye, Konya, Bozkır ilçesine bağlı 90 hanelik bir köydür.Oğuz Türkleri “Bey, Bay, Gazi, Fakih” gibi unvan bildiren adları yerleştikleri yerlere ad olarak vermişlerdir. Bozkır İlçesi Üçpınar Nahiyesi’ne bağlı olan Bayboğan Köyü de unvan bildiren bir ad almış yerleşim birimidir.[1][3]
Köye adını veren Baybağan kelimesinin “erkek geyik derisi” gibi başka anlamları da vardır. Ayrıca Selçuklular' dan gelen yaklaşık bin yıllık bir geçmişe sahip bir unvandır. Büyük Selçuklu İmparatorluğu' nda bir komutan savaş meydanından kaçmaksızın ömür boyu yenilgi almamışsa ‘büyük komutan’ veya ‘yenilmez komutan’ anlamına gelen “Baybağan” unvanı almaktaydı. Unvan ölümünün ardından defnedildiği türbenin üzerine yazılır ve ailesi de baybağan olarak anılırdı.
Selçuklu sultanlarının pek çoğu ‘baybağan’ unvanına sahiptir. Bir rivayete göre Anadolu'nun 1071'deki Malazgirt Zaferi' nden sonra fethedilmesiyle birlikte bilinen tek Baybağan ailesi de Anadolu' ya gelmiş ve Bizans ordusundan arta kalan askerlerin sığınak olarak kullandıkları Toroslar' ın güvenliğini sağlamak amacıyla bu bölgeye yereştirilmişlerdir. Burada (bugünkü Bozkır ilçesi civarındaki) bu köyü kurmuşlardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.