Bozkır Harmanpınar Köyü

Bozkır Harmanpınar Köyü

Harmanpınar köyü haberleri, Bozkır Harmanpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Harmanpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Harmanpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozkır Harmanpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Harmanpınar köyü son dakika gelişmeleri, Harmanpınar köyüne özgü yemekler, Bozkır Harmanpınar köyünün tarihi, Harmanpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Harmanpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Harmanpınar, Konya ilinin Bozkır ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Harmanpınar Köyü Resimleri ve Harmanpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozkır Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozkır Konya Arası Kaç Km? Bozkır Hava Durumu? Konya Köyleri ve Bozkır Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Bozkır Harmanpınar Köyünde doğan biri var mı? Bozkır Doğumlu Ünlüler Kimler?

Harmanpınar, Konya ili Bozkır ilçesine bağlı bir köydür.Harmanpınar'ın eski adı Meyre'dir. M.Ö. 2000 yıllarında Hititler adlı bir kavmin etkisi altında bulunan bölgede bulunan Meyre adı, Hititler Birliği’ne girmiş olan prensliklerle ilişkilidir. Meyre kelimesini halk, Hititçe Mara kelimesinden çevirmiştir.
Harmanpınar belde teşkilatı 6360 Sayılı Kanun uyarınca kapatılmış olup, büyükşehir yasası kapsamında Bozkır ilçesine mahalle olmuştur.
Kasabanın 2 mahallesi bulunmakta: Batısında Gündüğün, doğusunda Ferhatla, güneyinde Dere Kasabası, kuzeyinde ise Aliçerçi köyü bulunmakta.
Konya iline 130, Bozkır ilçesine 10, Seydişehir ilçesine ise uzaklık 40 kilometredir. Bozkır ilçesinden Seydişehir'e giden asfalt, doğudan batıya Köyümüzün arazisinden geçer.
Harmanpınar Kasabası konum olarak Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Toros Dağları geçit vermediği için tipik İç Anadolu iklimi yaşanmaktadır, yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve karlı geçmektedir
Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Kasabaya ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve internet vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.