Bozkır Karacahisar Köyü

Bozkır Karacahisar Köyü

Karacahisar köyü haberleri, Bozkır Karacahisar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karacahisar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Karacahisar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozkır Karacahisar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karacahisar köyü son dakika gelişmeleri, Karacahisar köyüne özgü yemekler, Bozkır Karacahisar köyünün tarihi, Karacahisar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karacahisar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karacahisar, Konya ilinin Bozkır ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karacahisar Köyü Resimleri ve Karacahisar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozkır Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozkır Konya Arası Kaç Km? Bozkır Hava Durumu? Konya Köyleri ve Bozkır Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Bozkır Karacahisar Köyünde doğan biri var mı? Bozkır Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karacahisar, Konya ili Bozkır ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Yaşam tarzı, konuşma dili, örf ve adetleri Anadolu'ya göç eden Türkmen boylarına benzemektedir. Karacahisar ismi köyün güneyinde bulunan hisar kalıntılarından gelmektedir.Köy tarihini çok eskilere dayandığı söylenmektedir.Bu yargıyı destekleyen durum ise köyde birçok kalıntıların çıkıyor olması.
Köy Bozkırın en yüksekteki yerleşim birimidir. Doğusundan devam edildiği takdirde torosların eşiğine gidilmekte.devamında antalyaya ulaşılır,batısında Sorkun kasabası , Dere Kasabası ile Çağlayan Kasabası Güneyinde ise sarıot yaylaşı bulunmaktadır. Bozkır ilçesinin en uç köyüdür ve Antalya ili ile sınır komşusudur. Karacahisar köyü çok dağlık bi bölgedir.Tarım alanları kısıtlıdr.Çarşamba çayının doğduğu yerdir.ve köye hayat verir.
Konya iline 140 km, Bozkır ilçesine 22 km uzaklıktadır. Bozkır ilçesinden köye tek yol olup Sorkun kasabasından 2 ayrı yolla ulaşılmaktadır.Köye cuma günleri dışında toplu ulaşım aracı bulmak oldukça zordur.
Karacahisar Köyü konum olarak Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Toros Dağları geçit vermediği için tipik İç Anadolu iklimi yaşanmaktadır, yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve karlı geçmektedir.
Karacahisar köyü coğrafi yapısı gereği hem sanayi hem de tarımsal yönden oldukça fakirdir.Köylüler geçimini temin etmek için arayışlara girmiştir.Köyde okuma çağı bitmiş olan tüm gençler gurbete gitmektedirler.Özellikle İstanbul ve Alanya bölgesine yerleşmiştir.Köyde sürekli yaşanlar ise kısıtlı olan tarım alanlarını ekmektedir.Yaz aylarında köy erkekleri Bursaya şeftali,ıspartaya elma toplamaya gitmektedir.Köyde yaşayanlar ise başta patates, elma, üzüm, buğday vb.kiraz çok çeşitli tarım ürünleri ve küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmaktadır. Burada göçün ana nedeni,coğrafi yapının daha fazlasına izin vermemesidir.Yaz aylarında çarşamba çayının doğduğu bölgeye (Aygır dibi) çok fazla yerli turist gelmektedir.Fakat köylü burdan ticari bir gelir elde edememektedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır.Fakat taşımalı sisteme geçildiğinden bu yana kullanılmamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Baz istasyonu bulunmayan köyde Çağlayan mevkiinde bulunan baz istasyonlarından Turkcell ve Vodafone aboneleri faydalanabilmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
1
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.