Bozkurt İnceler Köyü

Bozkurt İnceler Köyü

İnceler Köyü Haberleri, Bozkurt İnceler Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, İnceler Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Denizli Köyleri Arasında Yer Alan İnceler Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bozkurt İnceler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İnceler köyü son dakika gelişmeleri, İnceler köyüne özgü yemekler,Bozkurt İnceler köyünün tarihi, İnceler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İnceler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnceler , Denizli ilinin Bozkurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İnceler Köyü Resimleri ve İnceler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozkurt  Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Bozkurt Denizli Arası Kaç Km?Bozkurt Hava Durumu? Denizli Köyleri ve Bozkurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Denizli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Denizli Ünlüler arasında Bozkurt İnceler Köyünde doğan biri var mı?Bozkurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

İNCELER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

İnceler , Denizli'nin Bozkurt ilçesine bağlı bir mahalle. Eski adıyla İnceler Kasabası ya da İnceler Belediyesi.Kasabanın Kuruluşu tam olarak bilinmemekle birlikte, ilk yerleşimlerin 11. yüzyılda olduğu tahmin edilmektedir. 1955 yılına kadar Honaz ilçesine bağlı bir köy olan İnceler, 1955 yılında belediye olmuştur. 6360 Sayılı Kanun uyarınca 30 Mart 2014 tarihinde Belediye kaldırılmış ve Bozkurt İlçesine mahalle olarak bağlanmıştır.

Denizli Bozkurt İlçesinin 15 km güneybatısında yer alır. Hambat Ovası'nın büyük bir kısmı mahalle sınırları içerisindedir. Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi sınırında yer almakta olup. Komşu mahalleler Beylerli, Cumalı ve İnceler Tekkesi'dir. Denizli Çardak Havalimanı'na 19 km uzaklıktadır.

İnceler mahallesinde, Akdeniz ve Ege Bölgelerinin sınırında yer alması nedeniyle bir nevi geçiş iklimi hüküm sürmektedir. Ege Denizinden gelen sıcak ve nemli hava Honaz Dağını geçemediği için, karasal iklimin etkileri yüksektir.

Gelenek ve görenekleri daha çok yörük kültürüne bağlı olarak gelişmiştir. Mahalle Sınırları içerisinde bulunan Karakısık Kanyonu ziyaret edilebilecek doğal güzelliklerden birisidir. Ayrıca Antik çağdan kalma ve üzerinde henüz araştırma yapılmamış olan, İnceler ve Beylerli sınırında yer alan Beylerli Höyüğü görülebilecek tarihi oluşumlardan biridir.

2010 verilerine göre mahalle nüfusu 2520 dir. 2013 itibarıyla nüfusu yaklaşık 2700 dür

Mahalle halkı geçimini tarım ve hayvancılık ile sağlamaktadır. Genel olarak kuru tarım yapılmaktadır. Başlıca yetiştirilen ürünler arpa, buğday, nohut, tütün, kimyon,anason ve afyondur. Büyükbaş hayvancılık yaygındır.

2012 yılına kadar mahalle sınırları içerisinde kalan iki tane kuru göl bulunmaktaydı. Bu göllerden birisi mevcut yönetimin uğraşlarıyla 2012 yılında doldurulmuştur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.