Bozkurt Sakızcılar Köyü

Bozkurt Sakızcılar Köyü

Sakızcılar Köyü haberleri, Bozkurt Sakızcılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sakızcılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Sakızcılar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozkurt Sakızcılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sakızcılar köyü son dakika gelişmeleri, Sakızcılar köyüne özgü yemekler, Bozkurt Sakızcılar köyünün tarihi, Sakızcılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sakızcılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sakızcılar, Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sakızcılar Köyü Resimleri ve Sakızcılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozkurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozkurt Kastamonu Arası Kaç Km? Bozkurt Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Bozkurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Bozkurt Köyünde doğan biri var mı? Bozkurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sakızcılar, Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesine bağlı bir köydür.Köy ile ilgili bilinen en eski bilgiler 200 yıl öncesine dayanmaktadır. Köyün hangi tarihte, kimler tarafından kurulduğu ile ilgili olarak elde bir bilgi mevcut değildir. Elektrik ve içm suyu şebekesinin olmadığı 1980-85 öncesinde ilçenin en hareketli ve büyük köylerinden biri idi. Ormancılık, tarım ve hayvancılıkla geçinen köyün Demirci (Merkez) mahallesinde o zamanlar; 4 kahvehane, 1 han, 1 lokanta, 2 bakkaliye, 1 demirci dükkanı, 1 berber dükkanı, Köy konağı, PTT acentesi mevcut idi.
İmece: Anadolunun diğer köylerinde olduğu gibi burada da köylü halk, imeceye giderek, tarla bağ bahçe işlerinde birbirlerine yardım etmektedir.
Düğünleri: Eskiden köydeki ve civar köylerdeki evler tek tek dolaşılınarak, davetiye yerine bisküvi, ve gofret ile ahali düğüne davet edilirdi. Davul-zurnalı ve köçekli düğünler, düğün öncesi ve sonrası misafirlere yemek ikramı(gişi), gelin görme (semed) düğünlerin belirgin özelliklerindendir.
Ekmek Çeşitleri: Köyde herkesin kapısını önünde mutlaka fırın vardır ve bu fırınlarda "somun" olarak adlandırılan mayalı ekmekler pişirilir. Bazlamaç; eskiden odun ateşi üzerinde, şidi ise genelde tüplüveya elektirk sac üzerinde pişirilen bir çeşit yağlı gözleme Tepsi Ekmeği; odun ateşiyle yanan kuzine lerde tepsi içinde pişirilen bir çeşit ekmek.
Kastamonu iline 110 km, Bozkurt ilçesine 15 km uzaklıktadır. Bozkurt ilçesinin orta kesiminde, ilçe merkezinin ortasından geçmekte olan Ezine Çayı'nın kuzeybatısında yükselen dik arazi üzerinde Çıkrıkkapı Tepesi eteklerinde kurulmuştur. Doğusunda Ezine Çayı, batısında ve güneyinde Kızılcaelma Köyü, kuzeyinde ise Kestanesökü Köyü ile komşudur. Sakızcı, Demirci(Merkez), Yanık, Molla, Gürücek ve Calay adındaki 6 yerleşim biriminden oluşur.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.2000 yılı Genel Nüfus Sayımı sonuçlarına göre köyde bulunan 88 hanede 117 kişi yaşamaktadır. Nüfusun büyük bir kısmını Zonguldak maden ocaklarında ve İstanbulda çalışıp, geri dönen emekliler oluşturur.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Şu anda PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol [toprak ham yol] olup; ulaşım, Bayramgazi Köyü'nden geçen köy grup yolu vasıtası ile sağlanmaktadır. Içmesuyu Köy Hizmetleri tarafından yaptırılmış olan su şebekesi vasıtası ile temin edilmektedir. Elektrik ve telefon mevcuttur. İşyeri olarak 1 adet kahvehane mevcuttur. Demirci (Merkez)'de bulunan İlköğretim Okulu, öğrenci azlığı sebebiyle kapalıdır. Yanık semtinde bulunan Sağlık Ocağı uzun yıllardır faaliyet de değildir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.