Bozkurt Yakaören Köyü

Bozkurt Yakaören Köyü

Yakaören Köyü haberleri, Bozkurt Yakaören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yakaören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Yakaören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozkurt Yakaören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yakaören köyü son dakika gelişmeleri, Yakaören köyüne özgü yemekler, Bozkurt Yakaören köyünün tarihi, Yakaören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yakaören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yakaören, Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yakaören Köyü Resimleri ve Yakaören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozkurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozkurt Kastamonu Arası Kaç Km? Bozkurt Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Bozkurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Bozkurt Köyünde doğan biri var mı? Bozkurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yakaören, Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesine bağlı bir köydür.Paphlagonia halkı, MÖ binyılda yaşamış gerçek anadolu halkıdır. Paphlagon'lar, İlyada DestanındaTroya savaşı sırasında Troyalı yurtdaşlarının yardımına koşan Anadolu Halklarından biridir. Paphlagonia halkı, birçok yerde Enetler adıyla anılır. Günümüzde adı İlişi olan, Eginetis, (Eginetes veya Aeginetes), Karadeniz kıyısında, Paphlagonia'da İnebolu ile Ginolu arasında, bir Eneti limanıdır. "Eginetis Irmağı aynı adı taşıyan küçük şehri sulardı." diyor ; Arriani Periplus. İlişi Çayı, denizi bu gün olduğu gibi alüvyonlarla doldurmamıştı. Çayın denizle buluştuğu yerde küçük, yelkenli gemilerin sığınabileceği boyutta bir liman vardı. Bu limanı ve vadi boyunca yayılmış olan yerleşim yerlerini korsan ve düşman baskınlarından korumak için limanın doğusundaki mevcut tepeye küçük bir kale yapılmıştı. 1500 yıllarında, Cenevizliler, köye, zamanın ünlü İtalyan diplomatı, kardinal Girolamo'nun birinci adını verdiler ; Ghinucci. Ghinucci uzun sürmedi. Çeşitli çarpıtılmış söylemlerden sonra Ghinuc, İnucci derken İnucci adı zamanla İnişi oldu. 1800 yıllarından itibaren İlişi adı dilimize daha yakın gelmeye başladı.1963 yılının Mart ayında 5442 sayılı İl İdaresi kanunu 260 maddesine göre ve İç İşleri Bakanlığının 28/09/1961 tarihli onayına dayanarak köye Yakaören adı verilmiştir. Ancak İlişi' li, köklerinden gelen renklere vefa gösterdi. Elli yıla yaklaşan bir süredir İlişi adını unutmadı. Köyün Girişindeki tabelada Yakaören ve İlişi yan yana yazıyor. Gençler Dahi Köyün Adına hala İlişi Demektedir.
Yaz aylarında deniz şenlikleri yapılmakla birlikte, bazlamaç, etli ekmek ve deniz ürünleri bulunmaktadır.Kastamonu iline 100 km, Bozkurt ilçesine 5 km, İnebolu ilçesine 20 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca deniz ürünleri bulunmakla köy yaz aylarında turizm etkili olmaktadır
2008 yılında Taha ÖZEL tarafından İlişispor Kulübü kurulmuştur ve halen faaliyetlerine devam etmektedir.Köyde ilköğretim okulu 2011 yılında kapanmıştır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon ve aritma şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon adsl internet vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.