Bozova  Yaslıca Köyü

Bozova Yaslıca Köyü

Yaslıca Köyü haberleri, Bozova Yaslıca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yaslıca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Şanlıurfa Köyleri Arasında yer alan Yaslıca Köyünde vefat edenler.

Bozova Yaslıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaslıca köyü son dakika gelişmeleri, Yaslıca köyüne özgü yemekler, Bozova Yaslıca köyünün tarihi, Yaslıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaslıca köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaslıca, Şanlıurfa-Adıyaman karayolunun 54. km'sinde olup, Bozova ilçesine bağlı bir mahalledir.31 Aralık 1991 tarihinde belediye statüsü alarak beldeye dönüştü.[1] 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle oldu. Yaslıca; Bozova ilçesinin 8 km. batısında yer almaktadır. Doğusunda Arıkök mahallesi, batısında Tutluca mahallesi, güneyinde Kepirce mahallesi, kuzeyinde ise Atatürk Barajı göleti ile sınırlıdır. Beldenin kuzeyi ormanlık, güneyi ise düz ova ile çevrilidir. Şanlıurfa ilinin Bozova ilçesine bağlı olan Yaslıca Şanlıurfa Adıyaman karayolu gidiş güzergahının 54.km.sinde yer almaktadır. GAP Projesi neticesinde sulu tarıma geçilmiştir. Hububat başta olmak üzere kavun, karpuz, domates, biber, pamuk ve şeker pancarına ek olarak Kıraçlık alanlarda zeytin ve antep fıstığı yetiştirilmektedir. Beldenin kuzeyinde baraj göleti ve ormanlık tepeler mevcuttur. Yerleşim alanı hafif engebelidir. Ancak tarım alanları oldukça düz ve sade bir yapı gösterir. Mahallenin kuzey ve doğu tarafındaki kıraçlık alanlarda Urfa fıstığı ve zeytin üretimi, güney kısmındaki düzlük alanda ise sulu tarım yapılmaktadır. Hububat başta olmak üzere karpuz, pamuk, mısır, biber, susam ve şeker pancarı yetiştirilmektedir. Belde Şanlıurfa-Adıyaman karayolu üzerinde olduğundan ulaşım sorunu yoktur. Haftanın her günü, 15 dakikada bir servisle Şanlıurfa merkez ve Adıyaman merkeze ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.2015 yılı Toplam 7.400 Erkek 3.200 Kadın 3.800

 

 

Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaslıca Köyü Resimleri ve Yaslıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozova Şanlıurfa Arası Kaç Km? Bozova Hava Durumu? Şanlıurfa Köyleri ve Bozova Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Şanlıurfa iseniz Şanlıurfa Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Şanlıurfa Ünlüler arasında Bozova Yaslıca Köyünde doğan biri var mı? Bozova Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.