Bozüyük Cihangazi Köyü

Bozüyük Cihangazi Köyü

Cihangazi köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Cihangazi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Cihangazi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozüyük Cihangazi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cihangazi köyü son dakika gelişmeleri, Cihangazi köyüne özgü yemekler, Bozüyük Cihangazi köyünün tarihi, Cihangazi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cihangazi köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cihangazi, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine, bağlı bir köydür.Köy halkı Osmanlı'nın iskan politikasına bağlı olarak bir kısmı Konya-Karaman'dan, bir kısmı da Karadeniz'den Bulgaristan'a göç etmiştir. Balkan Savaşları'ndan sonra yaşadıkları bölgenin Osmanlı egemenliğinden çıkması sonucu Anadolu'ya göç ettirilmişlerdir. İlk yerleştiklerinde köyün ismi Yeşildağ'dır. Daha sonraları köy çevresinde bulunan tarihi bir mezar (kalıntıları bulunmamaktadır) sonucu Cihangazi ismini almıştır. Köy halkı Kurtuluş yıllarında milli mücadeleye katılmış, şehitlerinin mezarları belli değildir. Geride kalan yaşlı kadın ve çocuklar da soba borularını düşmana top gibi gösterip korkutarak köye girmelerini engellemiştir. Köy halkı Bulgaristan'ın Deliorman eyaletinin başkenti sayılan Razgrad ili, Dransa (Dryanovets) köyünden gelmiştir.İklim karasal iklimdir. Yazları kurak ve kışları bol yağış alır. Ancak yaz aylarında sıcaklık farkları çok fazladır.

Cihangazi, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cihangazi Köyü Resimleri ve Cihangazi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozüyük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozüyük Bilecik Arası Kaç Km? Bozüyük Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Bozüyük Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Bozüyük Cihangazi Köyünde doğan biri var mı? Bozüyük Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
1
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.