Bozüyük Kandilli Köyü

Bozüyük Kandilli Köyü

Kandilli köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kandilli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Kandilli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozüyük Kandilli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kandilli köyü son dakika gelişmeleri, Kandilli köyüne özgü yemekler, Bozüyük Kandilli köyünün tarihi, Kandilli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kandilli köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kandilli, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür.Köy halkı 1877-1878 (93) harbi sırasında Bulgaristan'ın Tırnova, Osman Pazarı (Omurtag) ve Şumnu vilayetlerinden gelmişlerdir. Köyün bulunduğu yerde Çerkez kökenli Süleyman Sırrı Bey'in bir çiftliği bulunmaktaydı. Verasiyelerinden damadı İshak Efendi'den 1878 yılında satın alınmıştır. İnönü halkından arazi satın alınarak genişletilmiştir. Köyün kurulmasında devletin bir katkısı olmamıştır. Kandilli Köyü’nün halkı Konya Karaman Avşar aşiretindendir. Üç sülaleden ve on üç haneden gelen insanlardan oluşmuştur.Yemekleri kırma hamuru, sütlü çorba, labada ve dolmadır. Her yıl yağmur duası yapılmaktadır.Bilecik iline 48 km, Bozüyük ilçesine 13 km uzaklıktadır.

Kandilli, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kandilli Köyü Resimleri ve Kandilli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozüyük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozüyük Bilecik Arası Kaç Km? Bozüyük Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Bozüyük Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Bozüyük Kandilli Köyünde doğan biri var mı? Bozüyük Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.