Bozüyük Kızıltepe Köyü

Bozüyük Kızıltepe Köyü

Kızıltepe köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kızıltepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Kızıltepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozüyük Kızıltepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızıltepe köyü son dakika gelişmeleri, Kızıltepe köyüne özgü yemekler, Bozüyük Kızıltepe köyünün tarihi, Kızıltepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızıltepe köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızıltepe, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür.Köye ilk yerleşim 1878 yılında olmuştur.Köyün ismi köylülere sorulmadan ,onların bilgisi dışında devlet görevlileri tarafından “Kızıltepe Köyü” olarak 1885 yılında verilmiştir.1.Dünya savaşında seferberlik ilan edilince gönderdiği 16 askerinden 10'unu şehit vermiştir.Kurtuluş savaşı döneminde Kızıltepe köyü halkı Yunan askerlerinin geldiklerini haber alınca köyü terk etmişlerdir. Boşaltıldıktan sonra işgale uğramıştır.Köy hamur işleri ile ünlüdür. Misafir sofralarından Yörük boçası, gözleme ve hamırsız eksik olmaz. Ayrıca hayvancılık yapıldığı için yoğurdu ve ayranı da eksik olmayan Kızıltepe köyünde misafirperverlik hâkimdir. Eşsiz orman manzaralarını, izlemek soğuk ayran içmek, sıcacık bir gözlemenin tadına bakmak köye uğrayan herkesin yapması gerekenlerdendir. Köyde her yıl yaz başlarında şenlik düzenlenir. Bu sayede zamanla şehirlere dağılan tüm köylüler yeniden bir araya gelir. Köyün tarihi ne kadar eskilere dayansa da Kurtuluş savaşı yıllarında çok kez yakıldığı için tarihi yapıtlara rastlanamaz.Bilecik iline 44 km, Bozüyük ilçesine 9 km uzaklıktadır.

Kızıltepe, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızıltepe Köyü Resimleri ve Kızıltepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozüyük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozüyük Bilecik Arası Kaç Km? Bozüyük Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Bozüyük Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Bozüyük Kızıltepe Köyünde doğan biri var mı? Bozüyük Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.