Bozüyük Kovalıca Köyü

Bozüyük Kovalıca Köyü

Kovalıca köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kovalıca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Kovalıca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozüyük Kovalıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kovalıca köyü son dakika gelişmeleri, Kovalıca köyüne özgü yemekler, Bozüyük Kovalıca köyünün tarihi, Kovalıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kovalıca köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kovalıca, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür.1864 göçü ile Kafkasya’nın bugünkü Karaçay-Çerkes bölgesinde bulunan Bibardkıt (şimdiki ismi El'burgan) yola çıkan KOVALICA ahalisi Tapanta (Aşuwa) boyundan olup bir kısmı direkt deniz yoluyla diğer bir kısmı ise Bulgaristan üzerinden geçerek Eskişehir bölgesine gelmiştir. Köy halkı kendilerine gösterilen Eskişehir’deki bölgeyi beğenmeyerek bugünkü köy arazisine yerleşmistir.Bu zamanlarda köye kendi aralarinda Bibardkıt ismini vermışlerdir.Türkıyenın ılk zıraat mühendısı Aziz Meker bu koye mensup kuzey kafkasya göçmeni olup uzun yıllar ziraat müsteşarlığı yapmıştır.Türkıyenın ilk yarış atı yetiştiricilerinden olan Karaşey Yusuf Bozkurt(Topal Yusuf) ve Alim Bozkurt bu köylü olup yetiştirdikleri atlar uzun yıllar mahalli ve ulusal yarışlarda çeşitli dereceler almışlardır.Daha sonra yarış atı yetiştiriciliğini Remzi Bozkurt devralmış olup ulusal çapta çeşitli başarılara izma atmıştır. Köyün ilk kuruluşunda köyde bulunansülaleler; Karaşey,Kablah,Tebuş,Şermet,Duğ,Ağu,Bekbulat,Albot,Kam,Çupa,Kam,Dal,Nır,Bıj,Meker,Talustan,Kılıç;Daş,Bala,Bibard,Karden,Şoğur,Haceney,Agır,Sererif. 1960 lı yıllarda köye Erzurum ve Bayburt'tan göçler başlamış ve köyde yaşayan Tapantaların şehirlere göç etmesi nedeni ile zamanla Tapanta hane sayısı 2-3 e düşmüştür.köyün kültürü tam olarak anadolu kulturu ile bati kulturu arasindadir koyde yaşayan larin cogunlugu su an icin Bayburt ve Erzurum kökenli 1960 yilindan sonra goc etmis vatandaslarimizdirBilecik iline 41 km, Bozüyük ilçesine 7 km uzaklıktadır. Köy Marmara bölgesinde bulunup, Köyün bulundugu arazi dört bölgenin birlestigi bi noktadadir; K.Batisinda Marmara, G.Batisinda Ege, Kuzeyinde Karadeniz, Dogusunda icanadolu bölgeleri bulunmaktadır.

Kovalıca, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kovalıca Köyü Resimleri ve Kovalıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozüyük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozüyük Bilecik Arası Kaç Km? Bozüyük Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Bozüyük Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Bozüyük Kovalıca Köyünde doğan biri var mı? Bozüyük Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.