Bozüyük Yenidodurga Köyü

Bozüyük Yenidodurga Köyü

Yenidodurga köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Yenidodurga köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Yenidodurga köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozüyük Yenidodurga köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenidodurga köyü son dakika gelişmeleri, Yenidodurga köyüne özgü yemekler, Bozüyük Yenidodurga köyünün tarihi, Yenidodurga köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenidodurga köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenidodurga, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür.Köy 1293-1294 (Rumi), 1878-1879 (miladi), yıllarında Dodurga Beldesi eşrafından, Berberoğulları ailesinden Berberoğlu Recep'in üçüncü kuşak torunu Hacı Abdullah tarafından Dodurga beldesinin 4200 m Güney doğusunda bulunan küçük bir vadi içersine kurulmuştur. O tarihteki ilçe merkezi olan Söğüt Kaymakamlığından Muhtariyet talep etmiştir. Kaymakam on altı hane ile kurulan köyün muhtariyet için yeterli hane sayısına sahip olmadığını ileri sürerek, Hacı Abdullah'a o yıllarda yaşanan balkan göçleri sonucunda anavatana göçen Balkan türklerinden Bilecik'te geçici kampta mukim olan otuz beş hane muhacir aileye yer tahsis etmesi halinde Muhtariyetini onayacağı nı ifade etmiştir. Teklifi uygun bulan Hacı Abdullah, göçmen halkın ilk önceleri şehir yolu ya da yama tepe diye tabir edilen mevkie yerleşmesi ile köyün kuruluşu tamalanmıştır. Dodurga beldesi halkı Türk soylarından Oğuzların, Bozoklar Kolu, Ay Han'ın boyundan gelen Dodurga koludur. Ongunu (sembolü-kutsal hayvanı) Kartaldır. Anadolu'ya Selçuklu devleti zamanında yaklaşık olarak 1224 yıllarında göçmüşlerdir Selçuklu devleti devletin uç bölgesi olan Söğüt ile Domaniç arasına yerleştirilmiştir.Bilecik iline 58 km, Bozüyük ilçesine 23 km uzaklıktadır.

Yenidodurga, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenidodurga Köyü Resimleri ve Yenidodurga köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozüyük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozüyük Bilecik Arası Kaç Km? Bozüyük Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Bozüyük Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Bozüyük Yenidodurga Köyünde doğan biri var mı? Bozüyük Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.