Bozüyük Yeniüreğil Köyü

Bozüyük Yeniüreğil Köyü

Yeniüreğil köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Yeniüreğil köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Yeniüreğil köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bozüyük Yeniüreğil köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniüreğil köyü son dakika gelişmeleri, Yeniüreğil köyüne özgü yemekler, Bozüyük Yeniüreğil köyünün tarihi, Yeniüreğil köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniüreğil köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniüreğil, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür.Köy, Kütahya Merkeze bağlı Eskiyüreğil köyünden kopmuştur. Osmanlı'dan ilk göçenlerdendir. Yörük kökenli olarak da bilinmektedir. Düşman işgalinden sonra birkaç ailenin Bilecik'e bağlı Bozüyük ilçesi sınırlarında yeni bir yerleşim yeri oluşturup adını da Yeniüreğil olarak almıştır.Köyün yemek kültürü çok geniş olmamakla birlikte açma börek, gözleme, mantı, yufka böreği, kuru yufkadan et suyuyla yapılan tirit, mayasız hamurdan soda ve yoğurtla hazırlanan hamursuz, köyün başlıca hamur işleridir. Köyün tatlıları; ev baklavası, pancar pekmezi, un helvası gibi tatlılardır.Bağlı olduğu Bozüyük ilçesine 30 km ve Bilecik iline 66 km uzaklıktadır. Ayrıca komşu iller olan Kütahya iline Seyitömer üzerinden 54 km ve Eskişehir iline Kümbet üzerinden 63 km uzaklıktadır. Koptuğu Eskiyüreğil köyü ile arasında 13 km'lik bir mesafe olup iki köy arasında birçok köy bulunur.

Yeniüreğil, Bilecik ilinin Bozüyük ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniüreğil Köyü Resimleri ve Yeniüreğil köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bozüyük Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bozüyük Bilecik Arası Kaç Km? Bozüyük Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Bozüyük Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.