Bulanık Elmakaya Beldesi

Bulanık Elmakaya Beldesi

Elmakaya Beldesi haberleri, Bulanık Elmakaya beldesi güncel son dakika gelişmeleri, Elmakaya beldesi ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Beldeleri Arasında yer alan Elmakaya beldesinde vefat edenler, beldenin eski adı haberimizde.

Bulanık Elmakaya beldesi düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Elmakaya beldesi son dakika gelişmeleri, Elmakaya beldesine özgü yemekler, Bulanık Elmakaya beldesinin tarihi, Elmakaya beldesi nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Elmakaya beldesine ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Elmakaya, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir beldedir. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Elmakaya beldesi resimleri ve Elmakaya beldesi videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulanık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulanık Muş Arası Kaç Km? Bulanık Hava Durumu? Bulanık Beldeleri ve Muş Beldesi ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlı Ünlüler arasında Bulanık Elmakaya Beldesinde doğan biri var mı? Bulanık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Elmakaya, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir beldedir.Elmakaya, eski adıyla Leter, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir beldedir. Muş iline 150 km uzaklıktadır. Nüfusu, 2014 yılına göre 3.000 kişidir.
1994 tarihinde belde olmuştur. Eski adı Leter olan ve zamanın Ermeni yerleşim birimlerinden olan beldede özellikle Urartu kalıntılarına sıklıkla rastlanmaktadır. Kuzeyindeki Malazgirt ilçesine 10 km, batısındaki Bulanık ilçesine 23 km mesafededir. Son dönemlerde birtakım gelişmeler katetmekle birlikte geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Belde sakinlerinin çoğu akrabadır. Son dönemde eğitime verdiği önemle çoğu genç üniversite okuyup köyün sosyal ve kültürel havasını geliştirmektedir. Belde de vaktinde Karadeniz kökenli insanlar da yaşamıştır. Koşullar neticesinde göç etmelerine rağmen aradaki bağı kopartmamışlardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.