Bulanık Ericek Köyü

Bulanık Ericek Köyü

Ericek Köyü haberleri, Bulanık Ericek köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ericek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Ericek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulanık Ericek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ericek köyü son dakika gelişmeleri, Ericek köyüne özgü yemekler, Bulanık Ericek köyünün tarihi, Ericek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ericek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ericek, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ericek köyü resimleri ve Ericek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulanık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulanık Muş Arası Kaç Km? Bulanık Hava Durumu? Bulanık Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlı iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlı Ünlüler arasında Bulanık Ericek Köyünde doğan biri var mı? Bulanık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ericek, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür.Bu tarihi köyün yerleşim alanında bulunan kaya oymaları ve kabartmalar ile Urartu'ların da yaşadığı anlaşılmaktadır. T.Cumhuriyet kurulmasıyla Ericek adını almıştır. Eskiden 3 mahalleden oluşan köy dünümüzde de 3 mahalle olarak varlığını sürdürmektedir. Hıristiyanlara ait mezarlar ve yerleşkeler zamanla hazine avcıları tarafından tahrip edilmiş olmasına rağmen kalıntıları halen mevcuttur. küyün içinde bulun muhacir mezaları vardır.
Köy ahalisinin çoğunluğu muhacir olup, Eyüp El Ensari soyundan gelmektedir.Köy çevresinde kürtçe konuşulması dolayısıyla köylüler kürtçe öğrenmiş.Köyün 3 km uzalıgında atom dağı civarında bulunan kale ve tarihi yerler ve mezarlar hazine avcıları tarafından ne kadarda tahrip edilmişse de güzellikleriyle insanı büyülemektedir köyün geniş tarım alanları ve meraları vardır.köyün iklimi karasal iklimdir. köy insanı geçimini tarım ve hayvancılıkla sürdürmektedir.
Muş il merkezine 127, Bulanık ilçe merkezine 25 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır. köy yolu asfalt olup ilçeye 25 km uzaklığındadır.Köyde okul lojmanı bulunmaktadır. köy imam evi köylüler tarafından toplanan parayla yaptırılmıştır.köyün içme suyu şebekesi eski ericek köyü muhtarı fikri ekici tarafından yaptırılmıştır .2009 yılında muhtar olan mehmet şirin dogan ise köyün okul çeperini ve köy yolunun bütün virajlarına menfezler yaptırmıştır köyde ( kanalizasyon.ptt) bulunmamaktadır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum