Bulanık Gündüzü Köyü

Bulanık Gündüzü Köyü

Gündüzü Köyü haberleri, Bulanık Gündüzü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gündüzü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Gündüzü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulanık Gündüzü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gündüzü köyü son dakika gelişmeleri, Gündüzü köyüne özgü yemekler, Bulanık Gündüzü köyünün tarihi, Gündüzü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gündüzü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gündüzü, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gündüzü köyü resimleri ve Gündüzü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulanık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulanık Muş Arası Kaç Km? Bulanık Hava Durumu? Bulanık Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlı iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlı Ünlüler arasında Bulanık Gündüzü Köyünde doğan biri var mı? Bulanık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gündüzü, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür."AHRAR" (Axrar) Adıyla Ermeniler tarafından kurulmuş; Köy birinci dünya savaşından sonra Ermeniler köyü terk ederek köy tamamen Kürtlere bırakılmıştır. Diyarbakır'dan İmam (şeyh) olarak tayin edilen, Mele Mıstefa (Kaplan) Halen köyde ikamet eden torunları yaşamaktadır. Melemıstefa önderliğinde 7 köylü ile beraber bu köyü inşa etmişler. Büyük imam ŞEYH BUVİ torunu olan Mustafa; Köylüleri adil adaletiyle yöneten "Mele Mıstefa" çok sevildiği için köy, bu adla anılmış. Halen bu adla tanınılıyor. Eski adı ve halk dilinde halen Melemıstefa olarak bilinir. Daha sonra bu ad Türkçeye uyarlanarak "Gündüzü" olarak kayıtlara geçmiştir.
Şimdiki yerleşim yeri; eski yerleşim şimdi köylülerin Kürtçe'de "Taxa Axpin" dedikleri mevkiide kurulmuş; şimdiki köy dağılımı savaştan sonra kurulmuştur. İlk yerleşen yedi ailenin torunları şu anda köyde yaşıyorlar. Dışarıya hızlı bir şekilde göç veren bir yerleşim birimidir. Köyün yarısına yakın Bulanık merkezinde yaşamaktadır.
Gelenek ve görenekleri hakkında çok geniş kaynaklara sahiptir. Konuşulan dil Kürtçe'dir. Köy, hızlı bir şekilde modernleşme yönünde adımlar atmaktadır. Gebol, Gırara dew, keledoş, keşke, xengel, patile kutlik köftesi ve daha birçok çeşit meşhur yemeklerindendir.
Muş il merkezine 124, Bulanık ilçe merkezine 17 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ticaretle de uğraşılmaktadır. Yakın geçmişte Şekerpancarı, arpa, buğday, ayçiçeği,mısır mercimek nohut gibi tarım ürünleri ekilirken küresel ısınma ve kuraklığa bağlı olarak çoğunlukla arpa ve buğday , az miktarda şeker pancarı ve nadiren nohut ekilmektedir.
Köyde, ilkokul ve ortaokul vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve faal sağlık evi yoktur aile hekimliği sisteminde rüstemgedik beldesine bağlıdır . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik vardır. Köy, geleceğe yatırım amacıyla öğrencilerine iyi eğitim sağlayıp üniversiteye adım atmalarını kolaylaştırmaktadır. Köyden üniversite mezunu cok kişi çıkmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.