Bulanık Köprüyolu Köyü

Bulanık Köprüyolu Köyü

Köprüyolu Köyü haberleri, Bulanık Köprüyolu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Köprüyolu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Köprüyolu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulanık Köprüyolu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köprüyolu köyü son dakika gelişmeleri, Köprüyolu köyüne özgü yemekler, Bulanık Köprüyolu köyünün tarihi, Köprüyolu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köprüyolu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köprüyolu, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köprüyolu köyü resimleri ve Köprüyolu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulanık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulanık Muş Arası Kaç Km? Bulanık Hava Durumu? Bulanık Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlı iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlı Ünlüler arasında Bulanık Köprüyolu Köyünde doğan biri var mı? Bulanık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köprüyolu, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının önceki ısmı bituludur ve bu koy 1 babadan gelen torunlarla yaşamaktadır ve hepsi akrabadır.Bu köyün soyu cıbrian aşiretinden gelmektedir.cıbrian aşiretinin torıni(kenoyi) koluna mensuptur.Bu köyün kurucusu ve dedesi xelil (ğelil) ağadır.Muş il merkezine 115, Bulanık ilçe merkezine 28 Km. uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ve istanbul ve çeşitli batı kentlerine mevsimsel olarak inşaat ve çeşitli sektörlerde köylüler çalışmaya gider.
Köyde, ilköğretim okulunun 8.sınıfına kadar eğitim vardır. Köyün içme suyu şebekesi var. Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve faal sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrikvar sabit telefon yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.