Bulanık Olurdere Köyü

Bulanık Olurdere Köyü

Olurdere Köyü haberleri, Bulanık Olurdere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Olurdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Olurdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulanık Olurdere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Olurdere köyü son dakika gelişmeleri, Olurdere köyüne özgü yemekler, Bulanık Olurdere köyünün tarihi, Olurdere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Olurdere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Olurdere, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Olurdere köyü resimleri ve Olurdere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulanık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulanık Muş Arası Kaç Km? Bulanık Hava Durumu? Bulanık Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlı iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlı Ünlüler arasında Bulanık Olurdere Köyünde doğan biri var mı? Bulanık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Olurdere, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür.Yapılan araştırmalara göre bu köy çerkezlerden satın alınmiş, eski yerleşim yerlerini yıkılıp kuzeyinde yeni kurulmuş olan KOPU KÖYÜ yaklaşık olarak 100 yıldır yerleşik hayata geçirilmiştir. İsmini eski köyün yıkılıp yeni bir köy kurulmasından alır.Bu köyde daha önce Ermenlilerin ve Çerkezlerin yaşandığını düşünülmektedir. 1996'da temeli atılan Alparslan 1 Barajı nedeniyle 2009 da boşatıldı. Köylerini terk etmek zorunda kalan halk baraj çevresinde ve yerleşke adı altında yeni köycükler kurulmakla beraber BULANIK MUŞ ve batı illere yerleşmeye başladılar
Kürt ve Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.Köyün gelenek, görenekleri kürt kültürüne dayanmakta kürtçe ve çok az da olsa Türkçe konuşulmaktadır.Düğünlere ve taziyelere büyük önem verilir. Akrabalar arasında büyük bir dostluk ve yardımlaşma vardır.Kış aylarında eğitimden ve işten dolayı köyde pek kalan olmaz. yemek olarak, köyün en mehşur yemekleri içli köfte yanı Muş köftesi ve jağ pancarıkeşkek,helise,sarma dolmasıdır.
Muş il merkezine 85, Bulanık ilçe merkezine 46 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanir. İnsanların çoğu kamyonculukla ve ticaretle uğraşmaktalar
Köyde, ilköğretim okulu yeni inşa edilmiş lojman da bulunmakta okul ve lojman oldukça lüks yapılmış okulu birçok okuldan daha iyi ve ulaşımı kolay . Köyün içme suyu şebekesi köy heyeti tarafından para toplanarak Tüfekçi çeşmesinden getirilen su ile kurulmuştur fakat köyün kanalizasyon şebekesi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol çakıl olup köyde elektrik ve sabit hat vardır.Köyde Turkcell ve bazı yerlerde Avea ve Vodafone şebekesi çekmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.