Bulanık Seçme Köyü

Bulanık Seçme Köyü

Seçme Köyü haberleri, Bulanık Seçme köyü güncel son dakika gelişmeleri, Seçme köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Seçme köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulanık Seçme köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Seçme köyü son dakika gelişmeleri, Seçme köyüne özgü yemekler, Bulanık Seçme köyünün tarihi, Seçme köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Seçme köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Seçme köyü Saliha Mezrasi Tarihi Osmanli zamaninda bu bölgeye gelen Büyük Müderris Seyyid Molla Ali Kösewi bu köyü kurmuştur. Büyük Müderris Seyyid Molla Ali Kösewi bu köyde Höcrei Tedrrissat isimli bir Medrese kurmuştur. Büyük Müderris Seyyid Molla Ali Kösewi bu Medresede çok Alim yetiştirmiştir. Abdulkadir Geylani Hazretlerinin Torunlarından olan Büyük Müderris Seyyid Molla Ali Kösewi bu bölgede yaygın olan Hırsızlık, Gasp, Soygun ve Kan davalarını önlemiştir. Nakşibendi ve Kadiri Tarikatinin Şeyhlerinden olan Büyük Müderris Seyyid Molla Ali Kosewi bu bölgede yuzbinlerce Ezidi ve diğer Gayri Müslimlerin Müslüman olmalarına vesile olmuştur. Büyük Müderris Seyyid Molla Ali Kösewi Tahsilini Diyarbakır, Elazığ, Bingöl ve Erzurum çevrelerindeki Medreselerde yapmıştır. Eğitiminin son üç yıllını veya Dört yıllını Bağdat Nizamiye Medresesinde okumuş Eğitimini tamamlamıştır. Büyük Müderris Seyyid Molla Ali Kösewi Salihi Tekkesinin Şeyhi olan Şeyh Said Salihi Efendi nin Babasıdır. Büyük Müderris Seyyid Molla Ali Kösewi nin Kabri palu ilçesindedir. Birinci Dünya Savaşı sırasında işgalci kuvvetleri tarafından Köy ve Höcrei Tedrisat Medresesi Yakılmıştır. Ancak yıllar sonra Büyük Müderris Seyyid Molla Ali Kösewi nin oğlu Şeyh Said Salihi Efendi köyü yeniden kurmuştur Köy yeni ismini Şeyh Said Salihi Efendi den almış yeni ismi Saliha Köyü olmuştur. Muş'lu Şair ve yazar Melik Koroglu(salihi) bu köy doğumludur.Bu köyün Kurucu Sahipleri Salihi Şeyhleri Ailesi koyden gitmiştir.Koyde başkalari yaşiyor.

118-1.jpg

Kaynak: Köylü Vatandaş

Seçme, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Seçme köyü resimleri ve Seçme köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulanık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulanık Muş Arası Kaç Km? Bulanık Hava Durumu? Bulanık Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlı iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlı Ünlüler arasında Bulanık Seçme Köyünde doğan biri var mı? Bulanık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Seçme, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür.7 tane mezradan oluşur: Salihli, Çiçekli, Memet, Topluca, Sütlüce, Topağaç ve Niftik mezraları. Salihli mezrası adını köyu kuran Şeyh Said Salihi'den almıştır.secme koy eski adi Niftikdir. Saliha Mezrasini Buyuk Muderris Seyyid Molla Ali KOSEWI nin oglu Seyh Sait SALIHI Efendi kurmustur.
Muş il merkezine 150 kilometre, Bulanık ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ve iki mezrada (Saliha ve Sütlüce) ilkokul vardır. Köyün bütün mezralarının içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 2000'deki nüfus sayımına göre köyün nüfusu 644 kişidir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum