Bulanık Yokuşbaşı Köyü

Bulanık Yokuşbaşı Köyü

Yokuşbaşı Köyü haberleri, Bulanık Yokuşbaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yokuşbaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Yokuşbaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bulanık Yokuşbaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yokuşbaşı köyü son dakika gelişmeleri, Yokuşbaşı köyüne özgü yemekler, Bulanık Yokuşbaşı köyünün tarihi, Yokuşbaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yokuşbaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yokuşbaşı, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yokuşbaşı köyü resimleri ve Yokuşbaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bulanık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Bulanık Muş Arası Kaç Km? Bulanık Hava Durumu? Bulanık Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlı iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlı Ünlüler arasında Bulanık Yokuşbaşı Köyünde doğan biri var mı? Bulanık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yokuşbaşı, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı bir köydür.Köy Kurtuluş Savaşı sırasında savaşa katılıp gazi olarak geri gelen ve savaştan sonra dış göç alan köye yerleşen ve bunlara önderlik eden Kalender Aga tarafından kurulmuştur. Savaş yıllarından sonra eğitim, yardımlaşma ve dayanışma konularında diğer çevre köylere örnek olmuştur. Son derece büyüklerine saygılı nesiller yetiştirilmiştir. Köyde toplam 7 sülale bulunmaktadır. Köyün tamamı 4. babadan birleşmektedir.
Muş il merkezine 100, Bulanık ilçe merkezine 48 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve faal sağlık evi yoktur. Ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
2
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.