Burdur Bayındır Köyü

Burdur Bayındır Köyü

KÖYDE ÇOCUĞU OLMAYANLARIN ADAK ADADIĞI ZİYARET ETTİĞİ "TEKKE" VARDIR.Burdur merkezine 14 km uzaklıktadır. Mehmet Akif ersoy Üniversitesine 7 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Bayındır, Burdur ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
KÖYDE OĞUZLARIN ÜÇOKLAR BOYUNDAN BAYINDIR KOLUNA BAĞLI KİŞİLER İLK YERLEŞEN TÜRKMENLERDİ. BU YÜZDEN BAYINDIR İSMİ VERİLMİŞTİR. BURDUR BAYINDIR KÖYÜNE MEHMET, SÜLEYMAN VE ATEŞ BEY ADINDA ÜÇ YÖRÜK KARDEŞ GELMİŞTİR. MEHMET VE SÜLEYMAN BEYLER KÖYDE KALMIŞLAR ATEŞ BEY DE GRAVGAZ'A GİTMİŞTİR.
GENELDE KÖY AHALİSİ YÖRÜK MENŞELİDİR. HALEN YÖRÜK-TÜRK ADETLERİ YAŞATILMAKTADIR. AYRICA 140 HANENİN 431 KİŞİNİN YAŞADIĞI KÖYDE MOĞOL AKINLARINDAN BU YANA EN AZ NÜFUS GÖRÜLMEKTEDİR.Köyün en eski aileleri Mustanağalar, Abbakağalar ve Amatağalardır.Köyün ekonomisi tarım ve özellikle hayvancılığa dayalıdır.Arazisi oldukça geniştir.Bayındır köyünde şeker pancarı hububat gibi çeşitli ürünler yetişmektedir köyde süt sığırcılığı yaygın olup besi sığırlarıda yetişmektedir Bayındır köyünde makinalı harman teknolojisine önem verilmektedir köy son yıllarda sulama suyu sıkıntısı çekmektedir. Buna kooperatif yönetimlerinin şahsi menfaatleri eklendiği için köy ekonomisi bunalım geçirmektedir. Son koperatif seçimlerinden sonra köyün ekonomik yapısı düzelme eğilimine girmiştir. Fakat köyde eğitimli nüfus un az olması ve yönetici kişilerin ekonomi ve yatırım alanlarında bilgi ve tecrübe sahibi olmamaları köyün gelişme hızını düşürmektedir.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum