Burdur’da çocuklara kahvaltının önemi uygulamalı anlatıldı

Burdur’da çocuklara kahvaltının önemi uygulamalı anlatıldı

Burdur'da çocuklara kahvaltının önemini anlatmak amacıyla ilkokul bahçesine kurulan Yörük çadırında "Kahvaltımı Yapıyorum, Güne Sağlıklı Başlıyorum"...

Burdur'da çocuklara kahvaltının önemini anlatmak amacıyla ilkokul bahçesine kurulan Yörük çadırında "Kahvaltımı Yapıyorum, Güne Sağlıklı Başlıyorum" etkinliği düzenlendi.

Burdur Kışla İlkokulunda "Kahvaltımı Yapıyorum, Güne Sağlıklı Başlıyorum" etkinliği düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Protokol üyeleri öğrencilerle birlikte okul bahçesinde kurulan Yörük çadırda kahvaltı etti.

Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı

Öğrencilere Sağlıklı Yaşam Aracında ise, diş fırçası ve macunundan oluşan diş temizleme seti ve gün içinde hareketli olmaları için atlama ipi ve çeşitli spor dallarına ait toplar hediye edildi.

Kahvaltıya katılan Vali Şerif Yılmaz, öğrencilerle yakından ilgilenerek, sohbet etti. Vali Yılmaz, öğrencilere mutlaka kahvaltı etmeleri ve devamında da hareketli bir gün geçirmeleri için spor yapmaları gerektiğini söyledi. Vali Yılmaz programda, Okul Müdürü İmran Elay'a Beyaz Bayrak belgesini de takdim etti. Yılmaz, daha sonra okul bahçesinde gözleme yapan, öğrenci velileriyle sohbet ederek, şakalaştı.

"Anneler üşenmeyin"

Burdur Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, sağlıklı bir neslin yetişmesi için sağlıklı beslenmeyi hatırlatarak, annelerden sabah erken kalkıp, çocuklarına mutlaka kahvaltı hazırlamalarını istedi. Sütlü, "Halk Sağlığı olarak, en önemli çalışmalarımız, koruyucu hekimlik kapsamında obeziteyle mücadele ve bunun önlenmesi birincil amacımızdır. Bu da çocukluk çağından itibaren başlıyor, onlara öncelikle sağlıklı beslenmek alışkanlığını kazandırmak arkasından ise bunu hareketli hayat felsefesiyle birleştirmek amacımız, bu vesileyle okullarda çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Okulların açıldığı bu ilk günlerde özellikle okula yeni başlayan öğrencilerimize güne sağlıklı başlamaları için kahvaltı alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Burdur’da çocuklara kahvaltının önemi uygulamalı anlatıldı

Burdur’da çocuklara kahvaltının önemi uygulamalı anlatıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.