“Bursa Şehir Hastanesi 5 Milyon Kişiye Hizmet Edecek”

“Bursa Şehir Hastanesi 5 Milyon Kişiye Hizmet Edecek”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 16 Temmuz’da hasta kabul etmeye başlayacak Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret eden Bakan Koca, görüşme sonrası açıklama yaptı. Açıklamada, “Başta sağlık sorunları ol

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 16 Temmuz’da hasta kabul etmeye başlayacak Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.
Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret eden Bakan Koca, görüşme sonrası açıklama yaptı. Açıklamada, “Başta sağlık sorunları olmak üzere çözüm bekleyen konuları birlikte istişare etme fırsatı bulduk. Bursa sanayi, tarım, üniversite, ticaret ve bundan sonraki süreçte de sağlık alanıyla da önemli bir ilimiz olacak” dedi. 17 yıllık süreçte Bursa’ya 45 milyar lira yatırım yapıldığını ve bunun 2 milyar liraya yakının sağlık yatırımı olduğunu ifade eden Koca, şehir hastanelerini sağlığın geldiği en üst noktada konumlandırmayı hedeflediklerini belirtti.
Emir Sultan Türbesi’ni ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile görüşen Koca, Bursa’nın sağlık turizminde olması gereken payı almadığına dikkati çekerek, “Özellikle termal ve rehabilitasyon amaçlı Bursa’nın doğal kaynaklarının zengin olduğunu biliyoruz. Bu anlamda sağlık turizminde daha öncelikli bir yaklaşım içinde olacağımızı, şehir hastanesinin de bunu bir şekilde tamamlayan bir unsur olarak değerlendireceğimizi belirtmek isterim” dedi.

“ŞEHİR HASTANESİ YAKLAŞIK 5 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERECEK”
Şehir hastanelerini, bulundukları bölgede en kapsamlı hizmeti veren yerler olması için yaptıklarını söyleyen Bakan Koca, “Hastanın başka illere sevk edilmeyeceği hastaneler olarak kurguluyoruz. Güney Marmara bölgesinde 5 milyona yakın vatandaşımıza hizmet etmek üzere konumlandırılmış bir hastane. Ulaşımla ilgili de çalışmaların ciddi şekilde yürütüldüğünü gördük. Bu anlamda kamulaştırmayla da ilgili acil olarak çıkması için Cumhurbaşkanı’mızın onayıyla ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte çalışacağız. Ayrıca taşınan hastaneler de sağlık ve eğitim amaçlı kullanılacak. Sağlık turizminde önemli bir mesafe kat edeceğiz” diye konuştu. (BSHA-Sağlık Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.