Bursa’da Çiftçinin Geliri Artıyor, Göç Tersine Dönüyor

Bursa’da Çiftçinin Geliri Artıyor, Göç Tersine Dönüyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tüm belediyelerin çiftçinin yanında olduğunu belirterek, "Amacımız çiftçi gelirlerini arttırıp göçü...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tüm belediyelerin çiftçinin yanında olduğunu belirterek, "Amacımız çiftçi gelirlerini arttırıp göçü tersine çevirmek" dedi.

Bursa'nın ne kadar yüksek bir tarım potansiyeli olduğunun fuara olan yoğun katılımla gözler önüne serildiğini anlatan Başkan Altepe, TARIM Aş. ile çiftçinin yanında olduklarını dile getirdi.

14. Uluslararası Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bu yıl 22 ülkeden 451 firmanın katıldığı ve 40 ülkeden 300 bine yakın ziyaretçinin beklendiği fuara katılım her yıl katlanarak artıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de tarım fuarını gezerek, hem ürünlerini tanıtılan firma temsilcileriyle hem de fuarı gezmeye gelen çiftçilerle sohbet etti. Kırsal kalkınma hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tarım A.Ş'nin standını ziyaret eden Başkan Altepe, bir sanayi kenti olarak öne çıkan Bursa'nın tarımdaki gücünü de en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirtti.

Hedef: tersine göç

Bursa'daki fuarlar arasında Tarım Fuarı'nın en yoğun ilgi gören fuarlardan biri olduğunu ve katılımın her geçen yıl katlanarak arttığını dile getiren Başkan Altepe, Bursa'nın tarımdaki gücünün bu fuarda gözler önüne serildiğini vurguladı. Bursa'nın şeftali, armut, siyah incir, sofralık zeytin gibi dünya pazarlarına hitap eden ürünler yetiştiren bir kent olduğunun altını çizen Başkan Altepe, "Artık Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere tüm belediyeler çiftçimizin yanında. Çiftçimiz refah seviyesinin artması ve kalkınmanın sağlanması için kurduğumuz Kırsal Hizmet Daire Başkanlığı ve tarım şirketimizle çalışmalarını sürdürüyoruz. Arazi yollarının düzenlenmesi, sula tarıma geçilmesi, sulama göletleri yapılması, ürün toplama merkezleri, yaş olarak tüketilmeyen ürünlerin sanayi ürünlerine dönüştürülmesi için ürün kurutma merkezleri, fide, tohum destekleri, kaliteli üretimin sağlanması, ürünlerin toplanıp, ambalajlanması hatta pazarlanması noktasında yoğun bir çalışma içindeyiz. Çiftçimizin daha çok kazanıp, refah seviyesinin artması ve tersine göçün başlaması için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Bursa’da Çiftçinin Geliri Artıyor, Göç Tersine Dönüyor

Bursa’da Çiftçinin Geliri Artıyor, Göç Tersine Dönüyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.