Büyük Taarruz’un atlı süvarileri Uşak’a geldi

Büyük Taarruz’un atlı süvarileri Uşak’a geldi

Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 95. yıl dönümünde Uşak'a gelen "Büyük Taarruz Atlı Birlik" ekibi Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a...

Uşak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 95. yıl dönümünde Uşak'a gelen "Büyük Taarruz Atlı Birlik" ekibi Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a Türk bayrağı teslim etti.

Kurtuluş Savaşı esnasında savaşın kaderini değiştiren süvari birliklerini temsilen 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinden yola çıkan ve tamamı sivillerden oluşan 10 süvari, 6 günlük yolculuğun ardından Uşak'ta Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve şehirde kurulu bulunan Atlı Cirit Spor Kulüpleri tarafından karşılandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında temsili 10 süvari, Kurtuluş Savaşı sırasında atlı süvari birliklerinin izlediği güzergahı Afyon Şuhut'tan başlayıp 14 gün boyunca at üzerinde takip ederek 9 Eylül'de düşmanın denize döküldüğü kent olan İzmir'e ulaşacak.

Karşılamada bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü. Afyonkarahisar'dan gelen ve taarruzdaki atlı birlikleri temsil eden kardeşlerimizi Uşaklı ciritçilerimizle birlikte kentimizin girişinde karşıladık. Uşak Yörük memleketi, efeler diyarı, yarenler diyarı. Şehrimiz Kurtuluş Savaşı'nda büyük kahramanlıklar göstermiştir. Özellikle Yunan Orduları Başkomutanı General Trikopis'in şu an temsilen burada bulunan Halit Bey komutasındaki süvari birlikleri tarafından teslim alınmış olması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. At ise bizim öz kültürümüz. Ben tüm hemşehrilerimize tekrardan düşman işgalinden kurtuluşumuzun 95. yıl dönümü kutlu olsun diyorum. Rabbim inşallah al bayrağımızı kıyamete kadar bu vatanın semalarından eksik etmesin. El ele, gönül gönüle daha güzel günlerde birlikte olacağız" dedi.

Çiçek takdimi yapılan atlı birlik ekibi Başkan Cahan öncülüğünde, at üstünde kent merkezine girdi ve ardından süvariler binlerce Uşaklının katılımıyla düzenlenen kortej ile konsere katıldı.

Büyük Taarruz’un atlı süvarileri Uşak’a geldi

Büyük Taarruz’un atlı süvarileri Uşak’a geldi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.