Büyükorhan Aktaş Köyü

Büyükorhan Aktaş Köyü

Aktaş köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Aktaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bursa köyleri arasında yer alan Aktaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Büyükorhan Aktaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aktaş köyü son dakika gelişmeleri, Aktaş köyüne özgü yemekler, Büyükorhan Aktaş köyünün tarihi, Aktaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aktaş köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aktaş mahallesinin akkaş isimli bir yörük tarafından yaklaşık olarak 200 yıl kadar önce şu anki mahallenin olduğu yerin yakını olan oluk yanına kurulduğu anlatılmakyadır. Aktaş mahallesi cumhuriyet dönemi öncesi ve cumhuriyetin ilk yıllarında Mustafakemalpaşa (Kirmastı)ya bağlı bir mahalledir.1908 kirmastı salnamesinde mahallenin nüfusu 12 hanedir. Büyükorhan ilçe olmadan önce Mustafakemalpaşa’ya kayıtlıdır.Mahallenin, H 937/M 1530 tarihli Muhasebe defterinde kaydı bulunmamaktadır. Ancak, 1908 Salnamesindeki mülki taksimatta ve 1927 Salnamesi haritasında Kirmastı’ya (Mustafakemalpaşa) kayıtlıdır. İç İşleri Bakanlığının 1933 tarihli “Köylerimiz” adlı yayınında da Bursa ili Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı olarak gösterilmektedir.1908 yıllığına göre 12 hane olan mahallede, 1.990 yılında da yaşanmaktadır.

Bursa il merkezine 97 km, Büyükorhan ilçesine 12 km uzaklıktadır.

Aktaş, Bursa ilinin Büyükorhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aktaş Köyü Resimleri ve Aktaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Büyükorhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Aktaş Bursa Arası Kaç Km? Büyükorhan Hava Durumu? Bursa Köyleri ve Büyükorhan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bursalı iseniz Bursa Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bursalı Ünlüler arasında Büyükorhan Aktaş Köyünde doğan biri var mı? Büyükorhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.