Büyükorhan Balaban Köyü

Büyükorhan Balaban Köyü

Balaban köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Balaban köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bursa köyleri arasında yer alan Balaban köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Balaban köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Balaban köyü son dakika gelişmeleri, Balaban köyüne özgü yemekler, Balaban köyünün tarihi, Balaban köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Balaban köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Balaban, 15. yüzyılda Halep bölgesinde yaşayan Köpekli Avşarının obalarındandır. Osmanlılar zamanında iskan politikası sonucu Maraş ve çevresi, Batı Anadolu'nun muhtelif yerleri, Belih Nehri ve Rakka çölleri ile Sivas ve Karaman vilâyetlerinde yerleştirildiler. İlerleyen yıllarda bulundukları yerden göçe başlayan Balaban Avşarlarının (Balkanlardan Doğu Anadolu'ya kadar) Anadolu'nun çeşitli yerlerine yerleştikleri biliniyor. Nitekim günümüzde Aydın’ın Seferihisar ve Doğanbey yörelerinde yaşayan Balabanlılar ile Tunceli'de varlığını sürdüren Balabanlılar, bunların ahfadıdır. Köy, adını muhtemelen Balaban Avşarları'ndan almıştır.

Balaban , Bursa ilinin Büyükorhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Balaban  Köyü Resimleri ve Balaban köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Büyükorhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Balaban  Bursa Arası Kaç Km? Büyükorhan Hava Durumu? Bursa Köyleri ve Büyükorhan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bursalı iseniz Bursa Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bursalı Ünlüler arasında Büyükorhan Balaban  Köyünde doğan biri var mı? Büyükorhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.