Büyükorhan Kuşlar Köyü

Büyükorhan Kuşlar Köyü

Kuşlar köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Kuşlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bursa köyleri arasında yer alan Kuşlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kuşlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuşlar köyü son dakika gelişmeleri, Kuşlar köyüne özgü yemekler, Kuşlar köyünün tarihi, Kuşlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuşlar köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuşlar, Bursa ilinin Büyükorhan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallede yaşayan büyüklerden ögrenildiği kadarıyla köy halkı daha önceden songurcuk ismiyle anılan bölgede yasıyordu. Bunu kanıtlayacak bazı ögelerde var örnegın eskıden kalma mezarlar...... mezarlık.... Ancak köylünün o tarıhte bır sorunu vardı; köylü bulundugu bölgede sudan dolayı fazla kalma imkânı bulamadı ... Köy halkının gecim kaynagı tarım ve hayvancılık idi.... Ayrıca köylünün hayvanlarını dısarda yani mahallenin içinde olmayan bır mekan yapıp daha rahat bır bölgede bakma anlayışı hakimdi..Bu yüzden halkın "KIŞLA" olarak tabir ettiği bır yer vardı ... Anlatıldığı gibi köylü halkı burada hayvanlarını barındırıyordu... Ancak halkın zamanla sudan olan rahatsızlığı giderek arttı.. Ve köylü toplanıp bır karar alarak KISLA bölgesine gitmeye karar verdi ...Ve halk KIŞLA bolgesıne yerlesti... Burasının ismi de zamanla kışla,kışlar,"KUŞLAR" oldu.

Köyümüzde genel kültür anlayısı ve yasayıs olarak bazı anektotlar anlatmak istiyorumm:...::: Köyümüzdekı dügünlerde kız alma törenleri davul zurna eşlıgınde gerceklestırılır. Kız evı onunde oynannırr ve silahla evin bacası az da olsa ucurulurduuu

Büyüklere saygı ön safhadadırr..

Dügün yemeklerınde "yufka ıslama" adını vergıgımız bence tadı cok güzel olan bır yemegımız vardırrr

Genelde her bayramda hava sartları da el verırse her hangı bır koy koye davet edılır ve kardeslık spor dayanısma adına bır futbol macı yapılırrr 2005.den itibaren şehre göç giderek artmıştır. Göç eTme sebebi ise geçim kaynaklarının bulunmamasıdır.

Kuşlar, Bursa ilinin Büyükorhan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuşlar Köyü Resimleri ve Kuşlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Büyükorhan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kuşlar Bursa Arası Kaç Km? Büyükorhan Hava Durumu? Bursa Köyleri ve Büyükorhan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bursalı iseniz Bursa Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bursalı Ünlüler arasında Büyükorhan Kuşlar Köyünde doğan biri var mı? Büyükorhan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.