Ç ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

Ç ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

Ç harfi ile başlayan ülkeleri, başkentlerini aşağıda görebilirsiniz. Ç harfi ile başlayan ülkelerin kısa bilgileri haberimizde..


Dünyada resmi olarak bilinen 193 ülke bulunmaktadır. Dünyada Ç harfi ile başlayan ülkeler hangileridir? Ç harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri nelerdir? 

Bir ülkenin bayrağı ve başkenti o ülkenin bağımsızlık sembolüdür. Ç harfi ile başlayan ülkelerin başkentlerini derledik. Ç  ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgilendirmeleri aşağıda görebilirsiniz.

Ç harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri 

  • Çad Başkenti :  N’Djamena
  • Çekya Başkenti : Prag
  • Çin Başkenti : Pekin 

Ç harfi ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgi

Çad (Fransızca: Tchad; Arapça: تشاد‎), Orta Afrika'da, denize kıyısı olmayan bir kara ülkesidir. Kuzeyinde Libya, batısında Nijer, Nijerya ve Kamerun, güneyinde Orta Afrika Cumhuriyeti, doğusunda ise, Sudan yer alır. Ülkenin büyük kısmı Sahra Çölü ile kaplıdır. Ülke adını bir zamanlar Afrika'nın ikinci büyük gölü iken şimdi normal büyüklüğünün %10'una kadar küçülmüş olan Çad Gölü'nden almakta olup belki de bu yüzden bazı yazarlarca "Afrika'nın ölü kalbi" olarak da nitelendirilmiştir.

Çek Cumhuriyeti (Çekçe: Česká republika) ya da resmî kısa adıyla Çekya (Çekçe: Česko), Orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Polonya, batı ve kuzeybatısında Almanya, güneyinde Avusturya ve doğusunda Slovakya ile komşudur.

Çin, resmî adı ile Çin Halk Cumhuriyeti, Doğu Asya'da üniter egemen devlet. Çin'in; 22 eyalet, beş özerk bölge, dört doğrudan yönetilen şehir ve Hong Kong ile Makao Özel İdari Bölgeler'i üzerinde hükmünü sürdürmenin yanı sıra Tayvan üzerinde egemenlik talebinde bulunmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
1
1
1
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.