C ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

C ile Başlayan Ülkeler ve Başkentleri

C harfi ile başlayan ülkeleri, başkentlerini aşağıda görebilirsiniz. C harfi ile başlayan ülkelerin kısa bilgileri haberimizde.

Dünyada resmi olarak bilinen 193 ülke bulunmaktadır. Dünyada C harfi ile başlayan ülkeler hangileridir? C harfi ile başlayan ülkeler ve başkentleri nelerdir? 

C harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri

  • Cayman Adaları başkenti George Town
  • Cebelitarık başkenti Cebelitarık
  • Cezayir başkenti Cezayir
  • Cibuti başkenti Cibuti
  • Cook Adaları başkenti Avarua
  • C harfi ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgi
  • Cayman Adaları (İngilizce: Cayman Islands), Karayipler'de Küba'nın güneyinde Jamaika'nın kuzeybatısında yer alan başlıca 3 adadan oluşan Birleşik Krallık'a bağlı ada topluluğudur. Georgetown en büyük yerleşim yeridir.
  • Cebelitarık (İngilizce: Gibraltar), Akdeniz'in girişinde, İber Yarımadası'nın güney ucunda yer alan Britanya Denizaşırı toprağıdır. Cebelitarık'ın statüsü iki ülke, İspanya ile İngiltere arasında hala tartışılmaktadır. Kendi isteğiyle İngiliz sömürgesi olarak kalmak isteyen 6 km² yüzölçümü. 1967 ve 2006 yıllarında yapılan referandumlarda Cebelitarıklılar, Birleşik Krallık yönetiminde kalma yönünde karar aldılar.

C harfi ile başlayan ülkeler hakkında kısa bilgi

Cibuti (Arapça: جيبوتي okunuşu: Cībūtī, Fransızca: Djibouti, Somalice: Jabuuti), resmi adı Cibuti Cumhuriyeti, Doğu Afrika'da küçük bir ülke. Komşuları: Kuzeyde Eritre, batıda ve güneyde Etiyopya, güneydoğusunda ise Somali. Kızıldeniz'e ve Umman Denizi'nin Aden Körfezi'ne kıyısı vardır. Arap Yarımadası'nda bulunan Yemen'e 20 kilometre uzaklıktadır. Başkenti Cibuti şehridir. Halkın %95'i Müslüman'dır.


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.