Çal Akkent Köyü

Çal Akkent Köyü

Akkent Köyü Haberleri, Çal Akkent Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Akkent Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Akkent Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çal Akkent köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akkent köyü son dakika gelişmeleri, Akkent köyüne özgü yemekler,Çal Akkent köyünün tarihi, Akkent köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akkent köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akkent , Denizli ilinin Çal ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akkent Köyü Resimleri ve Akkent köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çal   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Çal Denizli Arası Kaç Km?Çal Hava Durumu? Denizli Köyleri ve Çal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Denizli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Denizli Ünlüler arasında Çal Akkent Köyünde doğan biri var mı?Çal Doğumlu Ünlüler Kimler?

AKKENT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Akkent , Denizli'nin Çal ilçesine bağlı bir mahalle.

Akkent'in geçim kaynakları olarak meyve suyu fabrikası ve tarım gösterilebilir. Üzüm başlıca tarımsal üründür. Özellikle bağ bozumu döneminde kasabada yoğun bir çalışma temposu gözlenebilir. Meyve suyu fabrikası ilk etapta Süleyman Topuz tarafından kurulan kooperatifin yönetimindeyken, sonraları kötü gidişe bağlı el değiştirmiş ve satılmıştır.

Kış aylarında durgun bir sosyal yapısı olsa da yaz aylarında gurbetçi vatandaşların ve kamu çalışanlarının memleketine tatile gelmesiyle hareketli günler geçirir.

Akkent'te uzun yıllardır süregelen en önemli etkinlik Mayıs ayında, Hıdırellez'de keşkek pişirilerek (mırtlak) tüm mahallenin bir arada yemek yemesidir. Birlik ve beraberlik açısından bu önemli olay, 2000'li yılların başından beri çeşitli sosyal etkinliklerle daha eğlenceli hale getirilmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.