Çal Dayılar Köyü

Çal Dayılar Köyü

Dayılar Köyü Haberleri, Çal Dayılar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Dayılar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Dayılar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çal Dayılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dayılar köyü son dakika gelişmeleri, Dayılar köyüne özgü yemekler,Çal Dayılar köyünün tarihi, Dayılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dayılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dayılar , Denizli ilinin Çal ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dayılar Köyü Resimleri ve Dayılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çal   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Çal Denizli Arası Kaç Km?Çal Hava Durumu? Denizli Köyleri ve Çal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Denizli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Denizli Ünlüler arasında Çal Dayılar Köyünde doğan biri var mı?Çal Doğumlu Ünlüler Kimler?

DAYILAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Dayılar , Denizli'nin Çal ilçesine bağlı bir mahalle. Çal'a 17 km Denizli'ye 70 km uzaklıktadır.Baklan ovası üzerinde verimli ve sulak topraklara sahip bir köydür. 1904 yılında kurulduğu söylenir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre köyümüzde 223 kişi yasamaktadır. Büyük Menderes nehrinin köyden geçmesi tarım alanında büyük fayda sağlamaktadır. Bu sayede topraklarınn bir kısmı direkt nehirden, Baklan Ovasında kalan kısmı da DSİ nin Baklan Ovası Sulama Projesi kapsamında sulanmaktadir. Ayrıca Avrupa Birliği ve Dünya Bankası desteği ile Köyde hayvancılık ve süt üreticiiliği de önemli ölçüde artmıştır.Köyde her evde elektrik, şebeke suyu ve telefon bulunmaktadır. Ayrıca özel cep telefonu şirketlerinin (Turkcell, Vodafone, Avea) sinyaleri de erişmektedir. İnternet ADSL altyapısı ile köyde mevcuttur.

Köy, batıda Aşağıseyit, doğuda Gelinören (Kelavran), Güneyde İcikli (Baklan ilçesine bağlı), kuzeyde Sapçılar ile komşudur.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.