Çal Denizler Köyü

Çal Denizler Köyü

Denizler Köyü Haberleri, Çal Denizler Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Denizler Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Denizler Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çal Denizler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Denizler köyü son dakika gelişmeleri, Denizler köyüne özgü yemekler,Çal Denizler köyünün tarihi, Denizler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Denizler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Denizler , Denizli ilinin Çal ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Denizler Köyü Resimleri ve Denizler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çal   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Çal Denizli Arası Kaç Km?Çal Hava Durumu? Denizli Köyleri ve Çal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Denizli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Denizli Ünlüler arasında Çal Denizler Köyünde doğan biri var mı?Çal Doğumlu Ünlüler Kimler?

DENİZLER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Denizler , Denizli'nin Çal ilçesine bağlı bir mahalle.

Denizler Beldesi, Denizli İli, Çal İlçesine bağlı, Ege Bölgesi'nin iç kesiminde Denizli'nin kuzey doğusunda yer almaktadır.Doğusunda Çataloba mahallesi, Boğaziçi kasabası ve Baklan ilçesi, batısında İsabey ve Belevi Kasabaları, güneyden Yokuşbaşı, Kuyucak köyleri, kuzey'den Konak ve İcikli köyleri bulunur. Çökelez Dağı ve Beşparmak Dağları arasında kalan Baklan Ovası'nın üzerinde bulunan Denizler kasabası, genellikle düz bir araziye sahiptir. Denizden yüksekliği 825 metredir.

Denizler; Denizli - Uşak Devlet Karayolu üzerinde olup, Denizli'ye 50, Çivril'e 50, Çal'a 20 km. uzaklıktadır. Hava yolu ulaşımı olan Çardak'a da 25 km. mesafededir.Beldede karasal iklim yaşanmaktadır. Yazları kurak ve sıcak, kışları ise soğuk ve yağışlıdır. Rüzgarlar mevsimlere göre değişir. Genellikle kış aylarında kuzeyden, ilkbahar ve yaz aylarında güneyden esmektedir. Fırtınalar seyrek görülür. Yağışlar kışın kar, diğer mevsimlerde yağmur şeklindedir.Kasabada tarım arazisi geniş olduğundan, orman varlığı pek zengin değildir. Sadece beldenin Kıran mevkisi diye belirtilen yerde özel ormanlığı bulunmaktadır. Güneyinde ise Erendere Devlet Ormanı bulunmaktadır.Faik Akçakoca tarafından yapılan 1945 yılında basılan "Denizli Tarihi" adlı kitaptaki bilgiye göre 1744 yılında Denizli'de meydana gelen büyük deprem sonrasında Denizli tümüyle yıkıldığından burada yaşayan halk çeşitli yerlere göç etmiş ve bu göç sonucu Denizli Musa (Musaağa) Mahallesi' nden bir grup insan buraya gelerek yerleşmişlerdir.

Denizler ilk olarak Denizlililer olarak ismini Denizli'den almış olup, daha sonra bugünkü kullanılan ismini almıştır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.