Çal Sakızcılar Köyü

Çal Sakızcılar Köyü

Sakızcılar Köyü Haberleri, Çal Sakızcılar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sakızcılar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Sakızcılar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çal Sakızcılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sakızcılar köyü son dakika gelişmeleri, Sakızcılar köyüne özgü yemekler,Çal Sakızcılar köyünün tarihi, Sakızcılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sakızcılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sakızcılar , Denizli ilinin Çal ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sakızcılar Köyü Resimleri ve Sakızcılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çal   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Çal Denizli Arası Kaç Km?Çal Hava Durumu? Denizli Köyleri ve Çal Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kocaelili iseniz Denizli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Denizli Ünlüler arasında Çal Sakızcılar Köyünde doğan biri var mı?Çal Doğumlu Ünlüler Kimler?

SAKIZCILAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Sakızcılar , Denizli'nin Çal ilçesine bağlı bir mahalle.

Denizli'ye 40 km uzaklıkta bulunan Ağlayan Kaya Şelalesi ile de bilinen bir yerleşim yeridir.

12 Kasım 2012 tarihinde kabul edilen 6360 Sayılı Büyükşehir yasası ile Çal'ın Sakızcılar Mahallesi olarak geçmektedir.

Mahallede alabalık tesisleri bulunur. Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Konum olarak Küçük Çökelez Dağı'nın arkasına düşmektedir. Doğal zenginlikleri nedeniyle turistlerce ilgi gören bir mahalledir. Ancak mahallede otel yoktur. Yolu asfalt olup virajlıdır. Verimli araziler nedeniyle mahallede birçok farklı tarım ürünü yetiştirilmektedir. Arazilerin engebeli olması her ne kadar makineli tarıma el vermiyor olsa da köy halkı makineli tarıma öncelik vermektedir. Ege Bölgesi'nin genelinde görülen kültürel özellikler burada görülmekte ancak günümüzde kültürel gelenek ve görenekler giderek unutulmakta ve değişmektedir.

Ayrıca mahallede "Hocanın Yeri" olarak da bilinen [AĞLAYAN KAYA ŞELALESİ] bulunur. Görüntüsü ve ilginçliği ile tam bir doğa harikasıdır. Yazın tüm bölgeden gelen ziyaretcilerin akın ettiği bu yer su yaşamı ve doğallıkların öğrenilebileceği mekan olup, hem vakit geçirebileceğiniz, hem de stres atıp eğlenebileceğiniz bir yerdir, içkisiz ve aile ortamlarının bulunabileceği şelale tesisinde balık üretimi ve piknik alanıda bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.