Çaldıran Aşağıgülderen Köyü

Çaldıran Aşağıgülderen Köyü

Aşağıgülderen köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıgülderen köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Van köyleri arasında yer alan Aşağıgülderen köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çaldıran, Aşağıgülderen köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıgülderen köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıgülderen köyüne özgü yemekler, Çaldıran Aşağıgülderen köyünün tarihi, Aşağıgülderen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıgülderen köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mahallenin gerçek adı nezravedir. Nezrave eskiden yaşamış bir ermeni aslı ağaymış kürtçede berak su anlamına gelir, ayrıca bu ismin mahallenin fazla olan sularından dolayıdır da denilebilir çünkü komşu üç köy bu mahallenin sularını kullanmaktadır.Bu sular hem içme hem de sulama içindir. Mahallenin ilk kurucuları arasında özellikle 1. dünya savaşından sonra tehcir kanunu ile göç eden ermenilerin mahallesidür. Bu köye ilk gelenler arasında memiye ahme, heci ibrahim, heci hesen ve ape isa' dır. Mahallenin tamamı asi aşiretindendir. Van il merkezine 147 km, Çaldıran ilçesine 30 km uzaklıktadır.

Aşağıgülderen köyü, Van ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Aşağıgülderen köyü resimleri ve Aşağıgülderen köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Van Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşağıgülderen Van arası kaç km? Aşağıgülderen köyü hava durumu? Van köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Vanlı iseniz Van Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Vanlı Ünlüler arasında Aşağıgülderen köyünde doğan biri var mı? Aşağıgülderen Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.