Çaldıran Belediyesinden cami onarımı

Çaldıran Belediyesinden cami onarımı

Van'ın Çaldıran Belediyesi tarafından onarımı tamamlanan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Hacı Celil Camisi'nin halıları değiştirildi.

Van'ın Çaldıran Belediyesi tarafından onarımı tamamlanan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Hacı Celil Camisi'nin halıları değiştirildi.

Çaldıran Belediyesi tarafından onarıma alınan Hacı Celil Camisi'nin kalorifer kazanı yapılarak, ayet hatları yazdırıldı. Ayakkabılık yapılarak elektrik akımının düzenli sağlanması için 22.5 kw'lık regülatör alınan caminin iç, dış ve çevre duvarının tamamı boyanırken ısı yalıtımı da tamamlandı. Balkonu özel taşlarla yapılan ve lavaboları onarılan caminin abdest şadırvanları da tamamen restore edilerek ibadete hazır hale geldi. Onarımı tamamlanan caminin halılarının da değiştirildiğini ifade eden Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, "Cumhuriyet Mahallesi'nde yıllar önce vatandaşlarımız tarafından yaptırılan Hacı Celil Camimiz zaman aşımından dolayı kullanılamaz hela gelmişti. 250 kişinin ibadet edebileceği camimizde, Fen İşleri Müdürlüğü mühendislerimiz gerekli çalışmaları yaparak daha güzel şekilde ibadetin yapılabileceği hale getirdi. Cumhuriyet Mahallemizdeki camimizin eskimiş halılarını yeniledik. Kömür ve fındık kabuklarıyla çalışabilen kalorifer kazanını yaparak, 2 adet palmiye sobayla ısıtma sorununu çözdük. Camimizin duvar ayet hatlarını yazdırılarak, ayakkabılık yaptırdık. Elektrik akımının düzenli sağlanması için 22.5 kw'lık regülatör aldık. Cami salonunun alt kısmına şap yapılarak; iç, dış ve çevre duvarının tamamının boya badanası yapılarak ısı yalıtımının sağlanması için camiinin iç kısmı yapıldı. Camii balkonu andezit taşıyla yeniden yapıldı. Camii lavaboları yenilenerek abdest şadırvanları tamamen restore edilerek ibadete hazır hale getirildi" dedi.

Cami cemaati ise, eskiyen caminin yapımında emeği geçen İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Velili Tekin Dundar'a teşekkür ederek, dua etti. Camilerinin yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren cemaat, ilçeye yapılan hizmetlerden çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Çaldıran Belediyesinden cami onarımı

Çaldıran Belediyesinden cami onarımı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.