Çaldıran Burçakalan Köyü

Çaldıran Burçakalan Köyü

Burçakalan köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Burçakalan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Van köyleri arasında yer alan Burçakalan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çaldıran, Burçakalan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Burçakalan köyü son dakika gelişmeleri, Burçakalan köyüne özgü yemekler, Çaldıran Burçakalan köyünün tarihi, Burçakalan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Burçakalan köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mahallenin Kürtçe adı "Aşê Keran" dır yani "Sağırlar Değirmeni" demektir. Mahallenin adının eski zamanlarda burada kurulan değirmenlerden geldiği rivayet edilmektedir.mahallesi (3 kişi ismail eso hacimemet ve kası)tarafından kurulduğunu ifade edilip,diğer kişilerin iran ve başka yerlerden göç gelmişlerdir. Van iline 131 km, Çaldıran ilçesine 14 km uzaklıktadır.

Burçakalan köyü, Van ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Burçakalan köyü resimleri ve Burçakalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Van Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Burçakalan Van arası kaç km? Burçakalan köyü hava durumu? Van köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Vanlı iseniz Van Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Vanlı Ünlüler arasında Burçakalan köyünde doğan biri var mı? Burçakalan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.