Çaldıran Direkli Köyü

Çaldıran Direkli Köyü

Direkli köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Direkli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Van köyleri arasında yer alan Direkli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Çaldıran, Direkli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Direkli köyü son dakika gelişmeleri, Direkli köyüne özgü yemekler, Çaldıran Direkli köyünün tarihi, Direkli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Direkli köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mahallenin asıl ismi Dêr, kilise anlamına gelir kürtçe bir isimdir osmanlı zamanında köy olarak geçiyormuş ermeniler ezidi kürtler ve günümüz sakinleri cumhuriyet dönemine kadar birlikte yaşamışlar. Köyde Ezidi kültürünün izleri hala görülmetedir. Zamanında bölgede seyit diye bilinen bir aile gelip köye yerleşmiş hem köy halkı tarafından hem de civardaki köylerden baya saygı gören bu ailenin son temsilcisi aynı zamanda köyün imamı merhum melle nurettin alphan da öldü. Van il merkezine 103 km, Çaldıran ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Direkli köyü, Van ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Direkli köyü resimleri ve Direkli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Van Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Direkli Van arası kaç km? Direkli köyü hava durumu? Van köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Vanlı iseniz Van Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Vanlı Ünlüler arasında Direkli köyünde doğan biri var mı? Direkli Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.