Çamlıdere Alakoç Köyü

Çamlıdere Alakoç Köyü

Alakoç Köyü Haberleri, Çamlıdere Alakoç Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Alakoç Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Alakoç Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çamlıdere Alakoç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alakoç köyü son dakika gelişmeleri, Alakoç köyüne özgü yemekler, Çamlıdere Alakoç köyünün tarihi, Alakoç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alakoç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alakoç, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alakoç Köyü Resimleri ve Alakoç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıdere Ankara Arası Kaç Km? Çamlıdere Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çamlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çamlıdere Alakoç Köyünde doğan biri var mı? Çamlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alakoç, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği bilinmemektedir. Ancak kökenlerinin Türkmenlere dayandığı bilinmektedir. 1463 yılına ait tahrir defterlerinde Muzrıp Kazasının (Yabanabad) 72 haneyle en büyük mahallesi olduğu görülmektedir. Bu özelliği dikkate alındığında Alakoç'u merkeze almak akılcı bir tahmin olacaktır. Dört mahalleye ayrılan Alakoç Mahallesinin (Eskiköy, Ortaköy,Kayalar ve Alakoç) 1571 yılına ait Tahrir defterlerinde 243 hane olduğu görülmektedir ve bölgenin en büyük ikinci mahallesi durumundadır. 1800'lü yılların başında bölgeden Türkiye'nin değişik yerlerine büyük bir göç dalgası olduğunu görmekteyiz. Bilhassa Kırıkkale ve Ege Bölgesine etkili bir göç hamlesi yaşandığı nüfus kayıtlarından anlaşılmaktadır.1840 sayımında mahallenin 30 haneye düştüğü görülmektedir.

Ankara iline 105 km, Çamlıdere ilçesine 12 km uzaklıktadır. kuzeyinde Çamkoru millî parkı ve Alakoç yaylası dogusunda Avdan mahallesi güneyinde Kuşçularmahallesi batısında Örenköy bulunmaktadır. yayla eskı İstanbul yolu uzerınde bulunmaktadır Bolu ıl sınırına yaklasık 10 km uzaklıktadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon alt yapısı vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.