Çamlıdere Eldelek Köyü

Çamlıdere Eldelek Köyü

Eldelek Köyü Haberleri, Çamlıdere Eldelek Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Eldelek Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Eldelek Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çamlıdere Eldelek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eldelek köyü son dakika gelişmeleri, Eldelek köyüne özgü yemekler, Çamlıdere Eldelek köyünün tarihi, Eldelek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eldelek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eldelek, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eldelek Köyü Resimleri ve Eldelek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıdere Ankara Arası Kaç Km? Çamlıdere Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çamlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çamlıdere Eldelek Köyünde doğan biri var mı? Çamlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Eldelek, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı Oğuzların Bozok koluna bağlı Avşar Boyundan gelmiştir.Obası ise Delek Obası'dır. Avşar boyu,Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuz Türklerinin 24 boyundan biridir. Bu boyların Bozoklar kolundan (sağ kolundan) Oğuz Kağan'ın oğlu Yıldız Han'ın soyundan geldikleri kabul edilir. Avşar, Yıldız Han'ın bir oğludur. Mahallenin bugünkü kuruluş tarihi kesin bilinmemektedir.Köy halkından. KOSTAK MEHMET LAKAPLI MEHMET DEMİR in ifade ettiğine göre mahallenin daha önce bugünkü tabiri ile doğanlar yazısı denilen bu ğünkü nato yolunun geçtiği mekanda olup oradaki köy halkının Osmanlı devletinin istanbul anadolu arasında görev yapan resmikuryelerini sık sık yağma yapıp vurgun vurdukları için kötü bir lakapla anılır olmasından dolayı devrin padişahı tarafın dan bu mahallenin dağıtılması için ferman çıkartılır.Bölgeye gönderilen askeri bir güç ile köy halkı dağıtılır.can havli ile sağa sola dağılan köylüler her bir suyun bulunduğu civar bölgelerine dağılır.her grup kendi isteğine göre mahallesinin adını kor.Eldelek mahallesi de şimdiki uzun kuyu lakabıyla anılan ve hala hizmet veren suyun olası nedenine bağlı olarak bir grup insanın burada ikamet etmesine neden olur.Orijinal adı ile anılan bu köy halkı hala aynı adla anıla gelmiştir.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında Eldelek mahallesi tipik Anadolu geneliklerinde bir yapısı vardır.Yemekleride civar köyler ile birlikte tarhana çorbası bulgur pilavı. ve kırmızı ete dayalı yemek çeşitleri ile anılır. Tatlı cinsi olarak da baklava höşmerim vs. dir.

Ankara iline 98 km, Çamlıdere ilçesine 13 km uzaklıktadır.Genelde karasal bir iklime sahipdir.yani yazları sıcak ve kurak. kışları soğuk ve yağışlı.yer şekilleri bakımından gayet engebeli bir konuma sahiptir. toprağı beyaz sirs diye adlandırdığımız bir yapıdadır. kara toprak olan yerlerde çorakbir özelliğe sahiptir. taş ve kaya yapıosı çok çeşitli olup çakmak taşı ve kara taş özelliklerindedir.Mahallenin genel yerleşim yönü güney cihetine dönük olduğundan kuzey ruzdarlarından fazla etkilenmez. havası gayet bol. güneşi boldur. yağmurları genellikle batı yönündeki yağışardan alır.ağaç yapısı bakımından meşe çam.ahlat kokuotu.vekuşburnu gibi ağaçlardan oluşur.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.