Çamlıdere Elmalı Köyü

Çamlıdere Elmalı Köyü

Elmalı Köyü Haberleri, Çamlıdere Elmalı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Elmalı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Elmalı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çamlıdere Elmalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Elmalı köyü son dakika gelişmeleri, Elmalı köyüne özgü yemekler, Çamlıdere Elmalı köyünün tarihi, Elmalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Elmalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Elmalı, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir mahalledir. Osmanlı belgelerinde “Elmalı Divanı” olarak zikredilen yerleşme, 1463 yılı Ankara Tahrir Defteri’nde “Mudrıb” idari birimine bağlı ve 39 hanedir. Şahin Bey, Elmalı Divanı Mezrası’nda kendi mülkü olan iki çiftlik yeri; Musa Fakih, Gezbil (Kızık) Köyü’nde musluk için vakfeder. Bu vakıfla ilgili olarak Yıldırım Bayezit Han’ın mektubu vardır. Ankara iline Anadolu Otoyolundan 91 km (Eski İstanbul yolundan 120 km) , Çamlıdere ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyümüz 4 mahalleden oluşmaktadır.sırasıyla elmalı mahallesi , kargalar mahallesi , çorman mahallesi ve kavutçu mahallesi. Elmalı, ilçenin güneyinde, 1426 metre rakımda, Bayındır Baraj Gölü’ne karışan Cevizli Dere vadisi yamacında, orman bitişiği köylerdendir. Yakakaya, Kızık, Buğralar, Mudrıbağacin, Kuşcuören, Başören ve Elören köyleri ile komşudur. Jeolojik ve bitki örtüsü zenginliğine sahiptir. Bölgede Kuyruklu, Gürle, Terzikuzu, İnoğlu, Çayır, Kışlak, Sarısu, Acuroğlu, Sarı ve Değirmenönü dereleri bulunmaktadır. Bu akarsular Değirmenönü ve Kayı derelerinde birleşerek Bayındır Baraj Gölü’ne dökülür. Çörektaşı Tepe (1764 m), Çorakdağ Tepesi (1779 m), İbikkayası, Dedemezarı, Erenler, Topraklık, Ahlatlar, Ahlatlararkası, Çukur, Erenlik, Şahlıcak, Gövnükler, Karaçalı, Orta, Yazıdoruk, Güneytarla, Yazıdoruk, Çepinni, Karşı, Gölcük, Söğütbeli ve tepeleri, Havanınsırtı, Yoğurtttepe (1557 m), Tonrultepe (1432 m), Kavaklartepeleri, Karıncalı, Anbarkaya, Kaya ve Çakınca mevkileri bulunmaktadır.

Elmalı, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Elmalı Köyü Resimleri ve Elmalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıdere Ankara Arası Kaç Km? Çamlıdere Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çamlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çamlıdere Elmalı Köyünde doğan biri var mı? Çamlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Elmalı, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Ankara iline 120 km, Çamlıdere ilçesine 11 km uzaklıktadır.Karadenz ikliminin ılıman ve yağışlı halleri görülebilir. kara ikliminin hüküm sürdüğü mahallesimüzde kış sıcaklıkları düşük, yaz ise sıcak geçer. En sıcak ay Temmuz,ağustos en soğuk ay ise ocak ayıdır.Mahallenin ekonomisi 1900 lü yıllarda ve daha öncesinde tarım ve hayvancılığa dayalıydı fakat şimdi tarım ve hayvancılık kuraklıktan dolayı azalmış mahalleden şehre göç başlamaıştır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.