Çamlıdere Güney Köyü

Çamlıdere Güney Köyü

Güney Köyü Haberleri, Çamlıdere Güney Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Güney Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Güney Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çamlıdere Güney köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güney köyü son dakika gelişmeleri, Güney köyüne özgü yemekler, Çamlıdere Güney köyünün tarihi, Güney köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güney köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güney, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güney Köyü Resimleri ve Güney köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıdere Ankara Arası Kaç Km? Çamlıdere Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çamlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çamlıdere Güney Köyünde doğan biri var mı? Çamlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güney, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir mahalledir.

GÜNEY, önceki yıllarda Çukurören Köyünün bir mahallesi olması hasebiyle aslı Güney Mahalledir. Sebebi ise Çukurören Köyüne göre konumunun güneyde olmasındandır.Daha sonra Çukurören'den ayrılarak müstakil bir köy olmuş,son çıkan kanunla da Çamlıdere ilçesinin bir mahallesi olmuştur. by Hakan YEŞİL

İlk olarak mahallenin gelenek ve görenekleri olarak sayabileceğimiz; düğünlerde sinsin ateşi yakılarak ateşin etrafında davul ve zurna eşliğinde sinsin oyunu oynanmasıdır.Ayrıca askere gidecek gençlerin toplu şekilde asker davetlerine çağrılmaları,bayramlarda küçüklerin kendinden büyük olan her yaşlıyı bayramlaşması gelmektedir. Ayrıca cenaze törenlerine mesâi yönünden sıkıntı yaşamayan herkes uzak yakın ayırt etmeksizin cenaze sahibinin acısını paylaşmak üzere âzamî katılım sağlanmaktadır.Yaylacılık eskiden beri devam edegelen bir yaşam tarzı olmuştur.Mahalleye özgü yemek ise kendine has bir yapımı ve tadı olan şeker ve unun ateşte kavrulmasıyla yapılan Höşmerim tatlısı,soğan ve yumurta ile yapılan Mıhlama ve sofraların değişmezi Bazlama ekmeği meşhur olanlarıdır

Ankara iline 138 km, Çamlıdere ilçesine 48 km uzaklıktadır.Mahallenin Etrafı çam ormanı ile kaplı olup, Hayvanlarını otlatmak amacıyla GÜNEY KÖY ile birlikte 4 tane daha mahallenin kullandığı (Peçenek, Yılanlı, Çukurören ve Osmansin)Benli Yaylasına sahiptir...

Mahallede çok kısıtlı da olsa tarım, hayvancılık ve mevsimlik olarak ormancılık faaliyeti yürütülmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin ve yaylasının [[içme suyu şebekesi mevcuttur fakatkanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ve Benli Yaylasına ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Cep telefonu vericisi olmasına rağmen sağlıklı konuşma sağlanamamaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.