Çamlıdere Müsellim Köyü

Çamlıdere Müsellim Köyü

Müsellim Köyü Haberleri, Çamlıdere Müsellim Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Müsellim Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Müsellim Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çamlıdere Müsellim köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Müsellim köyü son dakika gelişmeleri, Müsellim köyüne özgü yemekler, Çamlıdere Müsellim köyünün tarihi, Müsellim köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Müsellim köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Müsellim, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Müsellim Köyü Resimleri ve Müsellim köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıdere Ankara Arası Kaç Km? Çamlıdere Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çamlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çamlıdere Müsellim Köyünde doğan biri var mı? Çamlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Müsellim, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir mahalledir.

Müsellim, Arapça olup teslim eden anlamındadır. Merkezi otorite adına müsellem askerlerinin komutanı olarak bölgeyi yöneten kişilere bu isim verilirdi. Osmanlı Türkleri’nin Rumeli’yi almalarını sağlayan kuvvetlerin başında Yörükler (onlardan kurulmuş Yayalar ve Müsellemler) gelir. Sultan Orhan zamanında başlayıp Fatih’e kadar, gittikçe hızı azalarak süregelen büyük Yörük akını, çok kısa zamanda bölge topraklarını kolayca doldurdu ve Türkleştirdi. Müsellimler, Osmanlı Devleti'nde, pek çok görevi yerine getiren, harp zamanlarında ordunun geçeceği yolları temizlemek, köprüleri tamir etmek ve yol açmak gibi hizmetlerle de mükellef idiler. Buna karşılık barış zamanlarında bütün vergilerden muaf sayılıyorlardı. Zaten bu ismi bu yüzden almışlardı. Barışta da seçkin (ayan) sınıftılar. 1695’ten sonra iltizam sisteminden vazgeçilmesiyle taşradaki üst düzey yöneticiler bölgelerine gitmeyerek kendi yerlerine müsellim, voyvoda ve subaşı gibi isimlerle âyânları vekil tayin ettiler. Osmanlı merkezi otoritesinin zayıflaması üzerine devlet âyânlarla işbirliğini artırarak onları meşrulaştırdı. Âyânlar halk tarafından seçiliyor, kendilerine padişah tarafından berat veriliyordu. Trakya'da, hattâ Türkiye'de birçok müsellim mahallesi vardır. Cumhuriyetin ilk yıllarında adı sadece müsellim olan köylerin bazıları, diğer müsellim köyleriyle karıştırılmasın diye, Trakya müsellim köylerine de ya coğrafi özelliğine ya da kurucusu müsellimin özelliğine göre isimlendirilmiştir. Taşlı müsellim, Çerkez müsellim, kızılca müsellim vb.

yöresel şenlikler belovacık yaylasında eylül ayında festival olarak düzenlenmiştir. Ramazan aylarında köy konağında imece usulü tüm ramazan ayının songünü iftar yemekleri verilmektedir.Ankara iline 124 km., Çamlıdere ilçesine 13 km. uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.