Çamlıdere Ozmuş Köyü

Çamlıdere Ozmuş Köyü

Ozmuş Köyü Haberleri, Çamlıdere Ozmuş Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ozmuş Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Ozmuş Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çamlıdere Ozmuş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ozmuş köyü son dakika gelişmeleri, Ozmuş köyüne özgü yemekler, Çamlıdere Ozmuş köyünün tarihi, Ozmuş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ozmuş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ozmuş, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ozmuş Köyü Resimleri ve Ozmuş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıdere Ankara Arası Kaç Km? Çamlıdere Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çamlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çamlıdere Ozmuş Köyünde doğan biri var mı? Çamlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ozmuş, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir mahalledir.

Eskiden köydü.

Çoğu resmi kaynakta geçen ismi ve doğru olanı ÖZMÜŞ 'tür.

Yerel halk tarafındansöylenmesi kolay olduğundan OZMUŞ halini almıştır.

oz- fiili, Türkçenin tarihi metinlerinde, mesela Kutadgu Bilig'de "geçmek" anlamına gelir. -muş eki ise fiilimsidir; yani, oz- fiili isimleşmiş oluyor ve "geçmiş" anlamına geliyor. 

Ayrıca,  "Özmüş" kelimesinin Türkçe "öz"den geldiği anlaşılmaktadır. Kurumumuzun yayını olan Divanü Lûgat­it­Türk'te "öz" kelimesinin bir anlamı, "İki dağ arasında bulunan dere." (I, 46­1) biçiminde verilmiştir. Bu kelimeyle ilgili olarak görülen "özi" kelimesi, "İki dağ arasındaki yol, geçit." (I, 89­13) ve "özük" kelimesi ise "oyularak havuz yapılan her yer" (I, 71­13) biçiminde yer almaktadır. Tarama Sözlüğü'nde "öz (II)" kelimesi, "vadi" (V, 3159)olarak tanımlanmıştır. Derleme Sözlüğü'nde bu kelime, "özek (V), özetli, özen (II), özmek  (I), özü (II) kelimeleriyle aynı anlamda "1."Tepeler arasındaki çukur, düzlük yer, koyak. 2.Sulak, verimli otlak. 3. Bağ, bahçe, bostan. 4.Yapışkan topraklı yer. Su kıyısındaki yeşil yer, ova. 6. geniş ve büyük hendek. 7. Sel sularının aktığı yerde yaptığı yarıklar." Biçiminde tanımlanmıştır. Bu bilgiler ışığında "özmüş" kelimesinin "öz" kelimesinden türediği ve 3. teklik şahıs ekini alarak bu şekilde ad olduğu söylenebilir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. 1982 yılında on km uzaklıkta buğralar yaylasından şebeke suyu DSİ tarafından getirildi.Kanalizasyon şebekesi 1990 tarihinde yapılmıştır ayrıca 2004 yılında köy arazisinden kadostra geçti.Köy arazileri tapulama sistemine geçti.Köylünün başlıca geçim kaynağı büyükbaş hayvan ve orman ürünleridir.Her evin su bağlantısı mevcuttur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.