Çamlıdere Yediören Köyü

Çamlıdere Yediören Köyü

Yediören Köyü Haberleri, Çamlıdere Yediören Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yediören Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Yediören Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çamlıdere Yediören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yediören köyü son dakika gelişmeleri, Yediören köyüne özgü yemekler, Çamlıdere Yediören köyünün tarihi, Yediören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yediören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yediören, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yediören Köyü Resimleri ve Yediören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamlıdere Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıdere Ankara Arası Kaç Km? Çamlıdere Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çamlıdere Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çamlıdere Yediören Köyünde doğan biri var mı? Çamlıdere Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yediören, Ankara ilinin Çamlıdere ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yediören Köyü'nün ismi çevresinde yedi tane mahalle bulunduğundan konulmuştur.Bu mahaller gökyakuplar eseler tepe guzyaka dedeler hatıplar ve emirler mahalesiydi. Önceden Yediören Köyü 250 m aşağıda idi. Ama oraya baraj gelmesı sebebi ile yukarıya taşındı.Tepe eseler ve gökyakuplar mahalleleri yediören mahallesi olarak devam etmektetir diğer mahalleler kultak ve aşağı akkaya köyleri ile birleşerek gümele isminde yeni bir köy kutmuşlardır.Gökyakuplar mahalesinde bulunan İncik dede ve Fakran ebe türbeleri de baraj sebebi ile gümele mahallesine nakledilmiştir ve ziyarete açıktır. Düğünlerde sinsin denilen oyun oynanır. Bu oyun Çamlıderelilerin kına gecelerinin vazgeçilmezidir. Köy önceden çok kalabalıktı fakat, son dört-beş senede bayağı azalma görülmüştür. Köylüler hep şehre göçtüğü için nüfusu yirmiye kadar düşmüştür.Her yaz programlarımız vardır.Yaylamızda şenlikler yapılmaktadır.Sinsin oynanmaktadır.Sizleride bekleriz.

Mahallenin yeni ismi Yediörendir dolayısı ile söylenti vs oluşturacak denli eski bir isim değildir. Orijinal ismi ise Kürtköy dür.Aslen Çamlıdereli değil de doğudaki aşiretlerden olan halkının geçmiş bir tarihte başka bir köye taşındığı Şeklinde başka bir söylenti vardır.

Mahallenin en meşhur yemekleri kapama kebabı ve hoşmerim tatlısıdır.birde 25 km uzaktan gelen enfes suyu ve Kına gecelerinin vazgeçilmezi sin sin yakılmaktadır.Ankara iline 125 km, Çamlıdere ilçesine 25 km uzaklıktadır.3 Tarafı sularla çevrili ada misali çok güzel ve etkileyici manzaraya sahiptir.

Mahallenin ekonomisi tarım , hayvancılığa ve inşaata dayalıdır.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallenin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.