Çamlıyayla Sebil Köyü

Çamlıyayla Sebil Köyü

Sebil köyü haberleri, Sebil köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan Sebil köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Sebil  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Çamlıyayla Sebil köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sebil köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sebil Mersin ilinin Çamlıyayla ilçesine bağli bir beldedir. Belde adı Sebil bedava anlamına gelir. Göçebe Türkmen aşiretleri başlarda yayla olarak kullandıklari bu yere daha sonra sürekli olarak yerleşmislerdir.Sebil 37°08′K 34°34′D koordinatlarındadir. İlçe merkezi beldenin sadece 6 kilometre kuzey doğusundadir.Toros dağları üzerinde 1100 metre rakımda olan beldenin güneybatısında Berdan ırmağı kollarından birinin meydana getirdiği Cehennemdere adli derin bir kanyon yer alır.2019 rakamlarına göre 1840 nüfusu  olan Sebil beldesi belediyesi Büyükşehir belediyeleri yasası gereği kapatilmıs ve belediye hizmetleri komşu Çamlıyayla belediyesine aktarılmıştır.

Sebil , Mersin ilinin Çamlıyayla ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Bozyazı bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sebil  köyü resimleri ve Sebil  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çamlıyayla Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Çamlıyayla yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıyayla Mersin Arası Kaç Km? Çamlıyayla Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Yenişehir Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında Gülnar Sebil köyünde doğan biri var mı? Çamlıyayla Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.