Çankaya Alacaatlı Köyü

Çankaya Alacaatlı Köyü

Alacaatlı Köyü Haberleri, Çankaya Alacaatlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Alacaatlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Alacaatlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çankaya Alacaatlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alacaatlı köyü son dakika gelişmeleri, Alacaatlı köyüne özgü yemekler, Çankaya Alacaatlı köyünün tarihi, Alacaatlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alacaatlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alacaatlı, Ankara ilinin Çankaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alacaatlı Köyü Resimleri ve Alacaatlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çankaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çankaya Ankara Arası Kaç Km? Çankaya Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çankaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çankaya Alacaatlı Köyünde doğan biri var mı? Çankaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alacaatlı, Ankara ilinin Çankaya ilçesine bağlı bir mahalledir.Konum olarak Yaşamkent, Dodurga ve Türkkonut Mahalleleri ile komşudur.Mahallenin 200 yıllık bir tarihi vardır. Mahalle klasik iç anadolu kültürünün yaşatıldığı bir Mahalle olmaktan artık çıkmıştır. Alacaatlı Mahalle Güzelleştirme ve Koruma derneği sayesinde belirli organizasyonlarla mahallenin eski kimliği yaşatılmaya çalışılmaktadır. Bu organizasyonlar toplumu bir araraya getirerek ayrılmışlığı ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Kültür olarak anadolu insanı özelliğini taşıyan Alacaatlı köyü sakinleri misafirperverlikleri ve hoşgörüleriyle çevre köylerce tanınmışlardır.Ankara merkeze 20 km, Çankaya ilçesine 21 km uzaklıktadır.

Eskiden yaygın olan meşe ormanlarının kalıntıları olan meşelikler bulunmaktadır. Yerel halk tarafından çok iyi korunmuş ve baltalık hale getirilmemiş olması sayesinde, koru ormanı özelliği gösteren ve İç Anadolu'da nadir olarak rastlanabilen geniş çapa ve boya ulaşmış Tüylü Meşe (Quercus pubescens) bireyleri bulunmaktadır. Korunması şart olan bu ağaçlar çok iyi tohumluk ağaçlardır. Maalesef yerel halkın göstermiş olduğu duyarlılığı, inşaat sektörü göstermemekte, inşaatlar ve taşocakları bu meşelikleri tehdit etmektedir. Halbuki bu yeni yerleşim yerlerinin ihtiyaç duyacağı yeşil alanlar için bu meşelikler korunabilir, ağaçlandırma yapıp el yapımı bir park yerine doğal olan bu ağaçlıklar yeşil alan olarak ayrılabilir.

Mahallede ilköğretim okulu, Mehmet Tunç Koleji ve Özel Aydın Anadolu Koleji vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup,elektrik sabit telefon ve internet vardır. Doğal gaz boruları döşenmiştir. ASKİ tarafından mahallenin kanal şebekesi tamamlanmıştır. Belediye otobüsü ve dolmuş seferleri mevcuttur.

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.